Gerek çözüm sürecinde gerekse genel ülke siyaseti içinde seçmenlerini hayal kırıklığına uğratan HDP, dağılma sürecine girdi. Kürt seçmenlerin taleplerini değerlendiremeyen, İmralı ile en son 5 Nisan 2015 tarihinde görüşen HDP Heyeti, çıkmaza girdi.
Siyaset üretemez durumda olan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye ile ciddi kriz yaşayan Rusya’yı ziyaret etmesiyle tepkileri üzerine topladı.
Devlet’in sokağa çıkma yasağı uyguladığı ve terörle mücadele başlattığı Güneydoğu illerinde yaşanan acının öfkesi HDP’ye patladı. HDP, temsil ettiği Kürt seçmenine ne siyasi çözüm eretebildi, ne de yardım edebildi. HDP’ye oy atan Kürt seçmen, kendisini kullanılmış olarak kabul etti. Her geçen gün oy kaybeden ve son anketlerde barajın altında kalan HDP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantılarını bile yapamaz oldu.
Siyasi öngörüler, HDP’nin kendi içinde dağılmadığı sürede ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden söylemler nedeniyle partinin kapatılma kararıyla karşı karşıya kalmasını bekliyor.
Kürt seçmen HDP’den umduğunu bulamayınca yeni arayışlar içine girdi. Bu durum karşısında HDP’nin yerine Kürt seçmene yanıt verecek yeni bir partinin kurulması için düğmeye basıldı. HDP’nin tam tersine daha ılımlı, uzlaşmadan yana, kavgadan uzak bir yapıyla kurulması planlanan yeni parti için, gizli kapılar ardında oturumlar gerçekleşti. Yeni partinin kuruluş tarihi şimdilik siyasette uygun zaman olarak belirlenen tarih olarak açıklanıyor. Parti liderliği konusunda ise, aşiret reislerinin adı geçiyor.
Bu gidişle, Türkiye’de siyasetin hiç durulmayacağı bir kez daha anlaşılıyor.
Ne dersiniz?
UNUTMA!
16 bin TL maaşla eleman alınacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Bilgi İşlem Dairesi’nde çalışmak üzere tam zamanlı 12 bilişim uzmanı alınacak. Başvurular, 13 Ocak’a kadar yapılabilecek. Uzmanlar, aylık 8-16 bin TL arasında değişen brüt ücretlerle çalışacak. 20 Ocak’ta da sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar duyurulacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sektörde 5 yıllık deneyim ararken, işe alınacak personel yazılım, sistem güvenlik uzmanı, gibi pozisyonlarda görev alacak.
GÜNÜN SÖZÜ
Kendini, kendin için ara. Başkalarının senin için yol çizmelerine izin verme. Bu senin ve yalnız senin yolun. Başkaları seninle beraber yürüyebilir ama senin için yürüyemez. KIZILDERELİ ATASÖZÜ
GÜNÜN FOTOSU
Herkes rızkını yer…
Yorumlar
Kalan Karakter: