Tarif edin!..
Yaşananları!..
Hissettiklerinizi!..
Yanan çocukların adına empati yapın ya da anne ve babaları olun!..
Acıyı tanımlayın!..
İçinizde yananın kelime anlamı var mı?
Ya da acıyı tarif edebilecek cümleleriniz?
Oysa ki; sosyal medyada başsağlığı dilemek yetti herkese…
‘Yandı’, ‘Bitti’, ‘Kül oldu’, ‘Çok acı kaybımız’, ‘Başımız sağolsun… v.s. ile biten cümlelerle sosyal medya insanlığıyla görevimizi bitiriyoruz. Şimdi önümüze ne gelecek diye bekliyoruz…
Sesimizi yükseltmeden, acımızı tarif bile edemeden gelen yayın yasağını bile sorgulamadan…
Savaşlarda, terörde yayın yasağını bir kısmını her zaman anlamaya çalıştım. Toplumun galeyana gelmesini engellemek, yaşanan toplumsal olaylara karşı güvenlik içinde yol almamız adına hepsini ama hepsini anlamaya çalışıyorum. Kısmen de bu kadar bilgi kirliliği içinde olmalı diye düşünüyorum. Kamu yararı deyip, kendimi teselli etmeye çalışıyorum.
Ama…
Ama işte…
Adana Aladağ İlçesi’nde bir yurtta meydana gelen yangının ardından 11 evladımızın ve bir eğitmenin yanarak can vermesinin haberine yayın yasağı gelmesini anlayamıyorum. Anlayamadığımdan kendimi de anlatamıyorum. Kendime anlatamadığımı nasıl okuyucularıma anlatayım?
Sorgulamazsak, acımızı yaşamaksak, gerçeklerden kaçarsak nasıl çözeceğiz ‘bizim’ sorunumuzu…
Bu sorun senin, benim, onun sorunu değil!
Bizim sorunumuz…
Yayın yasağının adı bana göre sansür…
Ama haberciliğe değil toplumun vicdanına karşı sansür, yaşadığımız acıyı sessizlik içinde, hesap sormadan yaşamamız adına baskılayan sansürdür.
Öğrenemesek de, bilmesek de acımızı susturabilir misiniz?
Sorunun sadece FETÖ olmadığını cemaat gerçeğini sorgulayabiliriz. Sorunun laiklik anlayışı olduğunu, eğitimin de bu laiklik çatısı altında verilmesi gerektiğini de sorgulayabiliriz.
Yayın yasağı olsa bile!...
UNUTMA
Avukatlık tarifesi
yeniden belirlendi
Türkiye Barolar Birliğince hazırlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tarife Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, tahliyeye ilişkin icra takiplerinde bin 800 lira olan tarife 600 liraya, Sulh Hukuk Mahkemeleri, Sulh Ceza Hakimlikleri ve İnfaz Hakimliklerinde izlenilen davalar için de 900 lira olan tarife 700 liraya indirildi. İdare ve vergi mahkemelerinde takip edilen duruşmasız davalar için bin lira olan ücret 900 liraya, duruşmalı davalar için ise bin 500 lira olan tarife 1 bin 375 liraya düşürüldü. Söz konusu değişikliğin bu karara uyularak yapıldığı ve tarifenin 2017 yılına kadar geçerli olacağı öğrenildi.
GÜNÜN SÖZÜ
Işığı yaymanın iki yolu vardır; ya ışık olursun ya da onu yansıtan ayna.
GÜNÜN FOTOSU
#simdiantalyazamanı
Yorumlar
Kalan Karakter: