Evsel su arıtma cihazı kullananlar dikkat !
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, merdiven altı su arıtma sistemleri konusunda vatandaşları uyardı
Yayınlanma :
16.07.2020 11:15
Güncelleme :
16.07.2020 11:32


Atmaca, su arıtma sistemlerinin polimer esaslı ürünler olması nedeniyle kanserojen madde içerebileceğinin altını çizerek, uluslararası kalitede ve gıda sertifikalı birinci sınıf su arıtma sistemlerinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Endüstrinin gelişmesi, artan tarımsal faaliyetler ve büyüyen şehirler ile birlikte içme sularında bir takım istenmeyen kirliliklerin oluşmaya başlamasıyla evlerde kullanılan suların temizliği için su arıtma cihazlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Atmaca, "İstediğimiz kalitede suyun temini için muhakkak kaliteli cihazlar kullanmamız ve bu cihazların bakımını ihmal etmememiz gerekir" dedi.
90'lı yılların ortalarında başlayan su arıtma cihazları pazarının 2000'li yıllarla beraber hızlandığını aktaran Atmaca, "Sektörün gelişmesi ile uluslararası kalitede ve gıda sertifikalı birinci sınıf su arıtma sistemleri olduğu gibi maalesef bu cihazların belgesiz imalatları da arttı. Dikkat edilmesi gereken en önemli faktör ürünün belli sertifikalara sahip olup olmadığının bilinmesidir.Ürün, polimer esaslı olduğundan, ürünün içinde bulunan parçalarda kanserojen maddelerin olup olmadığını belgeleyen uluslararası gıda sertifikası veren ve bütün dünyada kabul gören belgeler ile CE belgesi gibi kurumlardan alınmış sertifikalara sahip olması ürün kullanıcıları için son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.
Su arıtma cihazlarının bakımlarının kullanıcı sağlığı açısından önemine dikkat çeken Başkan Atmaca, "Filtre değişimlerinde yine sertifikalı ürünler tercih edilmelidir. Zamanında değişmediğinde mikrop, mantar, bakteri üreyerek suya geçebilir ve insan sağlığına zarar verebilmektedir. Bu cihazlarda 5 mikron filtre, çeşitli karbon filtreler, membran ve mineral filtreye sahiptir. Şebekeden gelen suyun kalitesine, sudaki klor miktarına ve kullanılan su miktarına bağlı olarak değişebilmekle birlikte 5 mikron ve karbon filtrelerin 6 ayda bir mineral filtrenin yılda bir ve membranın 2 yılda bir değişmesi önerilmektedir" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: