Kaleiçi'nde akademik sanatlar
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin akademisyen sanatçıları, Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde farklı canlı sanat performanslarıyla yerli ve yabancıların ilgi odağı oldu
Yayınlanma :
18.10.2021 14:41
Güncelleme :
18.10.2021 14:41


Akademisyenler, Muratpaşa Belediyesi'nin katkılarıyla sokaklarda belirlenen açık hava sanat alanlarında canlı performanslarıyla ilgi odağı oldular. Ilgaz Özgen Topçuoğlu'nun 'Sesimi Duy…!', Handan Dayı'nın 'Anakronizim' adlı çalışmaları ise en çok dikkat çeken canlı performanslar arasında yer aldı.
ESKİ BİNADA CANLI SESLER
Ilgaz Özgen Topçuoğlu, Kaleiçi semtindeki terk edilmiş ve içerisi harabeye dönüşmüş tarihi eski bir konakta canlandırma yaptı. Konaktaki geçmiş acı-tatlı yaşamı bebek, çocuk, genç, yetişkin sesleriyle canlandırdı. Kapısına zincirli kilit vurulmuş binanın önünden geçenler, bebek ve çocuk ağlaması seslerini duyunca şaşkınlık yaşadı, gerçek sanıp içeriye girmek, yardım etmek istedi. Bazı kişiler de polisi arayıp ihbarda bulundu. "Bu bina perili ev" diyenler de oldu.
BİNA ÖNÜNDE ÇOCUK FİGÜRLERİ
Handan Dayı'nın yine terk edilmiş tarihi eski bir konak önünde yaptığı 'Anakronizm' adlı fotoğraf çalışması da konaktaki geçmiş yaşamı canlandırdı. Sokaktan geçenler, kapı önünde oturan çocuk, duvar dibinde oturan yaşlı bir adam, pencereden dışarı bakan yaşlı bir kadın portreleri önünde hatıra fotoğraf çektirmeden yollarına devam etmedi.
ZAMAN KENT KAVRAMIYLA BİRLEŞTİ
Dr. Ebru Nalan Sülün, canlı sanat performanslarla Kaleiçi sokaklarına renk kattıklarını, bu yıl ki 'Kaleiçi OldTown Festivali'ne 'Birlikte Zamanın İzinde' adlı projeyle katıldıklarını belirtti. Sülün, "Projemize İstanbul'dan da akademisyen sanatçılar farklı canlı performanslarıyla destek verdi. Bilal Yılmaz, Antalya'da bir ilki gerçekleştirdi, tarihi Hadrian Kapısı'na (Üçkapılar) sallanarak dikkat çeken ışıklar yerleştirdi. Yüksek tavandaki Antalya'ya özgü kabartma çiçek motiflerini gece-gündüz görünür hale getirdi. Projemizde 'zaman' kavramını kent tarihi içerisindeki sürekliliği, zamanlar arasındaki bağlantı ve kopuş noktalarını, kültürel ve sanatsal süreklilikler içerisinde ele aldık 'kent' kavramıyla birleştirdik" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: