DSİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması'na katılan İzmir Özel Çakabey Lisesi öğrencisi Ayşe Pelin Dedeler 'Mikroplastikleri Su Ortamından Nano Malzemeler İle Uzaklaştıran Yeni Manyetik Sistem' konulu projesi ile Türkiye 1'incisi oldu. Dedeler, İsveç'in Stockholm kentinde düzenlenen 'Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması'na, DSİ Genel Müdürlüğü'nün rehberliğinde katıldı. Yarışma, 22 Ağustos'ta İsveç Veliaht Prensesi Victoria'nın katılımıyla gerçekleştirildi. 31 ülkeden 45 öğrencinin yer aldığı yarışmada, Dedeler'in projesi 'Üstün Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Dedeler, ödülünü Prenses Victoria'nın elinden aldı.
Stockholm Uluslararası Su Enstitüsü, her yıl 'Dünya Su Haftası'nda su alanında faaliyet gösteren kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bilim insanı, uzman ve mühendisleri bir araya getiriyor. Etkinlikler kapsamında, 1997 yılından bu yana lise öğrencilerine yönelik 'Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması' düzenleniyor. Türkiye, 2007 yılından beri DSİ Genel Müdürlüğü öncülüğünde yarışmaya katılım sağlıyor. 2009 yılında gerçekleştirilen yarışmada Türkiye'yi temsil eden Ceren Burçak Dağ, 'Yağmur Damlalarından Enerji Üretme Projesi' ile 'Stockholm Gençler Su Ödülü'nü kazanmıştı.
Lise öğrencisi Ayşe, Stockholm'de düzenlenen yarışmadan ödülle döndü
TARIM ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün İsveç'te düzenlenen 'Stokholm Gençler Su Ödülü Yarışması'na gönderdiği lise öğrencisi Ayşe Pelin Dedeler, geliştirdiği proje ile 'Üstün Başarı Ödülü' aldı
Yayınlanma :
25.08.2023 12:05
Güncelleme :
25.08.2023 12:06


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: