Antalya'da 8 bin liralık borcu, 75 bin lira olup ödeyemeyince cezaevine girdi; 3 çocuğu ve eşi ortada kaldı
ANTALYA'da yaşayan Veli Can Günay (27), geçen yıl satın aldığı cep telefonunun taksitlerini hastalığı ve işsiz kalması nedeniyle ödeyemedi.
Yayınlanma :
15.03.2025 10:55
Güncelleme :
15.03.2025 11:09


ANTALYA'da yaşayan Veli Can Günay (27), geçen yıl satın aldığı cep telefonunun taksitlerini hastalığı ve işsiz kalması nedeniyle ödeyemedi. 8 bin liralık borcu 75 bin liraya ulaşan ve icralık olan Günay, taahhüt ettiği sürede borcunu ödeyemeyince cezaevine girdi. Eşi Nirgül Günay (26) ve 3 küçük çocuğu yardım eli bekliyor.
Kepez ilçesinde oturan 2, 5 ve 7 yaşında 3 çocuğu bulunan Veli Can Günay, geçen yıl turizm ve kargo sektöründe çalıştığı sırada 8 bin liralık cep telefonunu taksitle satın aldı. Günay daha sonra hastalandı. Kargo dağıtımı yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye götürülen Günay'ın beyin damarlarında tıkanma olduğu ve anjiyo olması gerektiği belirtildi.
1 hafta verilen rapor nedeniyle işe gidemeyen Günay, dönüşünde işten çıkarıldığını öğrendi. Bu süreçte hastalığı nedeniyle de çalışamayan Günay'ın 8 bin liralık cep telefonu borcu, icraya verildi. 75 bin lira olan borcun ödeneceğinin taahhüt edilip ödenmemesi nedeniyle hakkında hapis cezası verilen Günay, sonrasında yakalanacağını düşünerek bir işte de çalışamadı. 3 çocuklu aile, komşularının destekleri ile yaşamlarını sürdürmeye başladı.
POLİS, ELEKTRİK BORCUNU KAPADI
Biriken kira ve elektrik faturası borçları nedeniyle zor günler yaşayan aile, geçen hafta eve polisin gelmesi ile şok yaşadı. Hapis cezası onanan Günay, polis tarafından cezaevine götürüldü. Evde elektrik olmadığını ve ailenin zor durumda olduğunu gören polisler, kendi aralarında topladıkları 17 bin lira ile 3 çocuğuyla yaşayan Nirgül Günay'ın elektrik faturası borcunu ödedi. Şimdi 3 çocuğuyla bir başına kalan Nirgül Günay, yardım eli bekliyor.

'GÜNLERCE KARANLIKTA KALDIK'
Yaşadıkları süreci güçlükle anlatan Nirgül Günay, "Eşim hastalığı nedeniyle bir süre çalışamadı. Borç ödenemeyince hapis cezası kararı çıktı. Yakalama kararı çıkınca da işe giremedi. Ödeyemediğimiz için elektriğimiz kesildi. Günlerce karanlıkta kaldık. Kirayı da ödeyemeyince davalık olduk. Her an evden de çıkarılabiliriz. Komşularımız sayesinde geçinebiliyoruz. Cep telefonu borcu nedeniyle bu duruma geldik" dedi.
'EN SON BORÇ 75 BİN LİRA OLDU'
Eşinin tedavisinin de tamamlanamadığını söyleyen Günay, "Çalıştığı sırada beynindeki damarlardan biri tıkanınca rahatsızlandı. Doktor 7 gün rapor verip, acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Eşim iş yerine döndüğünde çıkışını verdiklerini öğrendi. Telefonu 8 bin liraya aldı. Çalıştığı sırada taksitlerini ödedi ancak hastalık nedeniyle işsiz kalınca ödenemedi. En son borç 75 bin lira oldu. Ödeyemediğimiz için cezaevine girdi. Eve gelen polisler durumumuzu görünce kendi aralarında 17 bin lira toplayıp, elektrik borcumuzu ödedi" diye konuştu.

Ev sahiplerinin de tahliye davası açtığını söyleyen Günay, "Şu an tek korkum, ev sahibinin gelip bizi evden çıkartması. Gidecek hiçbir yerimiz yok. Eşim cezaevinde olduğu için kimse o sorumluluğu almak istemiyor. Çocuklarım olduğu için bırakıp çalışamıyorum. Onları bırakabileceğim kimsem de yok. Eşim cezaevinden çıksa o çalışır yine geçiniriz. O cezaevinde olduğu için elimiz kolumuz bağlandı" dedi.
'POLİSLER SAYESİNDE AİLEDEN HABERDAR OLDUK'
Ailenin yaşamına devam edebilmesi için destek beklediklerini söyleyen Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Halit Mert, "Eve gelen polisler sayesinde aileden haberdar olduk. Baba hasta olduğu halde şu an cezaevinde. Borcun ödenip, bir an önce çıkıp ailesinin yanına dönmesi için destek bekliyoruz. Kira borcu nedeniyle ev sahibi de tahliye ettirmek istiyor. Aile uzun süredir elektriksiz yaşıyordu. Mağduriyetin bir an önce giderilebilmesi için destek bekliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: