Ahmet İNCEL / MÜNİH (DHA) Almanya'da diğer Avrupa ülkelerinde genelde homoseksüllerin kan bağışında bulunmaları yasak. Neden olarak ta AİDS bulaşması tehlikesinin yüksek olması gösteriliyor. Fransa'dan gelen başvurular üzerine yasağı inceleyen Avrupa Adalet Divanı (AAD) yasağın yasalara uygun olduğuna karar verdi (Dosya numarası C-528/13). ADD Lüksemburg'da yaptığı açıklamada, alternatiflerin daha sıkı incelenmesini talep etti. Kan bağışında bulunanların seksüel tercihlerinin daha etkili bir sistemle incelenmesi gerektiğine dikkat çekildi. En fazla homoseksüel AİDS'e yakalanıyor Fransız hükümetinin yayınladığı istatistiklere göre, 2003 ile 2008 yılları arasında en çok homoseksüeller AİDS hastalığına yakalandı. Ülkede, homoseksüellerin AİDS'e yakalanma riski, heteroseksüllere göre 200 kat daha fazla. Almanya'da da Robert Koch Enstitüsü'nün açıkladığı rakamlara göre, 2013 yılında AİDS'e yakalananların dörtte üçü, yaklaşık 3 bin 200 kişi gayler. Homoseksüeller, heteroseksüellere göre daha sık partner değiştirdikleri veya bazılarının parayla bu işi yaptıkları gerekçesiyle, kan alanın sağlık güvenliği açısından kan bağışlayamıyorlar. Alman Yeşiller Partisi'nin eşcinsel milletvekili Volker Beck, homoseksüellerin genel olarak dışlanmaması için yasağın yumuşatılması gerektiği savunarak “kan ürünleri ve kan transfüzyonu güvenliği konusunda hiçbir şekilde taviz verilmemesi doğru, ama rizikoların tam olarak belirlenmesi ve güvenlik önlemlerinin ön yargıları körüklememesi gerekmektedir“ dedi.
Aad: Homoseksüellerin Kan Bağışı Yasağı Yasalara Uygundur
Ahmet İNCEL / MÜNİH (DHA) Almanya'da diğer Avrupa ülkelerinde genelde homoseksüllerin kan bağışında bulunmaları yasak. Neden olarak ta ..
Yayınlanma :
29.04.2015 14:35
Güncelleme :
29.04.2015 14:35
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: