Akdeniz'i korumak ve müsilaja karşı su kaynaklarına yakın takip
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında deniz salyası (müsilaj) gibi olayların Antalya Körfezi'nde görülmesini engellemek adına imzalanan iş birliği protokolü kapsamında saha çalışmaları başladı. İlk olarak Döşemealtı Bölgesindeki Kırkgöz havzasında bulunan yeraltı ve yerüstü su kaynaklarında gözlem çalışması gerçekleştirildi
Yayınlanma :
29.09.2021 10:01
Güncelleme :
29.09.2021 10:01


KIRKGÖZ SU KAYNAKLARI İNCELENDİ
Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Aliye Ergendedeoğlu, ASAT Genel Müdürlüğü Laboratuvar Şube Müdürü Adil Doğan, ASAT Havza Koruma Şube Müdürü Mehmet Ulusoy, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun ve Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mehmet Gökoğlu'ndan oluşan heyet sahaya indi. Döşemealtı bölgesindeki Kırkgöz havzasında bulunan yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının incelenmesi ve bilimsel analizlerinin yapılması için saha taraması gerçekleştirildi. Antalya'nın en büyük yeraltı kaynağı suyu olan Kırkgöz havzası Antalya'nın içme suyunu ve Düden Çayı'nı besliyor. Heyet, bu kapsamda bölgedeki Yağca Düden, Bıyıklı Düden, Pınarbaşı, Dirmil Kireç, Varsak Dolini, Yukarı Düden ve OSB kaynaklarında gözlem çalışması yaptı.
UZUN SOLUKLU VE KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA OLACAK
Akdeniz'de bir müsilaj sorunu yaşamamak için hayata geçirilen protokol kapsamında saha çalışmalarının başladığını ifade eden Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun, "Durum tespiti yapmak için heyetle birlikte gözlem çalışmasına başladık. Bu kapsamlı bir çalışma. Önce kritik noktaları belirliyoruz daha sonra izleme noktalarından numune örnekler alınacak. Bu örneklerde müsilaja sebep olabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik parametreler belirlenerek ölçülecek, yorumlanacak. Parametrelerde herhangi bir değişiklik olursa bu durumu önceden görüp tedbirler alınacak. Uzun soluklu bir çalışma olacak. Hedefimiz Antalya'mız için olası bir müsilaj tehdidinde önceden tedbir alarak önüne geçmektir" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: