Türk Patent ve Marka Kurumu ile Avrupa Patent Ofisi (EPO) işbirliğiyle yürütülen 'Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında düzenlenen toplantıya; AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar ve Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile üniversite senato üyeleri katıldı. Toplantıda Türkiye'deki sınai mülkiyet sisteminin ve yeni Sınai Mülkiyet Kanunu'nun üniversitelerdeki uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.
AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, araştırma odaklı üniversite olma hedefi doğrultusunda, buluşların sınai mülkiyet haklarının korunmasının ve ticarileştirilerek ekonomik değere dönüştürülmesinin üniversite ve Türkiye için önemine işaret etti. AÜ'nün patent süreçlerinde yetkilendirilmiş biriminin AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi olduğunu belirten Rektör Ünal, yapılacak patent başvurularının maliyetinin üniversite olarak üstleneceklerini, araştırmacıların bilimsel buluşlarının patente dönüştürülmesi için başvurularını beklediklerini kaydetti.
Üniversitelerin sınai mülkiyetle ilişkisini değerlendiren Prof. Dr. Habip Asan ise üniversitelerde üretilen patentlerin hak sahipliğine yönelik önemli değişiklikler içeren 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu ile uygulanmaya başlanan düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Habip Asan, üniversitelerin sadece parayı bilgiye dönüştüren değil, bilgiyi de paraya dönüştürmesi gerektiğini vurguladı.
Akdeniz Üniversitesi'nde sınai mülkiyet toplantısı
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 'Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yayınlanma :
28.12.2017 08:17
Güncelleme :
28.12.2017 08:17


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: