ALKÜ'de ilk periferik arter ameliyatı
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık alanında iki başarıya birden imza attı
Yayınlanma :
09.07.2020 07:49
Güncelleme :
09.07.2020 07:49


Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji ekibinden 2 başarı birden. ALKÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Davran Çiçek, son teknoloji cihazlarla donatılan anjiyo ünitelerinde, ilk periferik arter ameliyatını gerçekleştirdiklerini açıklarken ekip arkadaşlarıyla birlikte kısa bir süre içerisinde 500 hastanın anjiyo işlemini başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Çiçek," Kardiyoloji ekibi olarak yeni cihazlarımızla birlikte kalp haricindeki organların da (bacak, böbrek, beyin) damarlarına müdahale etmeye başladık. Bölge halkımıza günden güne genişleyen sağlık hizmetimizle ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmekteyiz. Büyük bir merkez olma adına emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan ve ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı'nın desteği yadsınamaz. Arkamıza aldığımız bu güçle birlikte Kardiyoloji Bölümü olarak kısa bir süre içerisinde 500. hastamıza başarılı bir şekilde anjiyo işlemini yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Perifer damar hastalığı hakkında bilgi veren Anjiyo Ünitesi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Davran Çiçek," Kalbi besleyen koroner damarlar dışındaki damarların besledikleri organlara yeterli kan götüremeyecek şekilde daralmasına veya tıkanması durumuna biz perifer damar hastalığı diyoruz. Damar hastalığının belirtileri arasında; yürüme sonrası bacaklarda ağrı, baldır kaslarında güçsüzlük, bacaklarda ve ayaklarda soğukluk, üşüme hissi, ayak tırnaklarının kalınlaşması yer almaktadır" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: