'Çiçek ve Çocuk' temasıyla bu yıl 23 Nisan'da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya, alt temaları olan 'tarih, biyoçeşitlilik, sürdürülebilirlik ve yeşil şehirler' ile entegre bir bahçe tasarımı geliştirerek, profesyonellere ve halka yenilikçi ve etkileyici içerikler sunmak amacıyla 'Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması' düzenledi.
34 PROJE YARIŞTI
LE: Notre Institute, EXPO 2016 Antalya Ajansı ile Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliğinde Flower of Life (Yaşamın çiçeği) adı altında düzenlenen yarışmaya, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Çin'den 5'er tasarım, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Fransa'dan 2'şer tasarım, Almanya'dan 6 tasarım, Macaristan, Endonezya, İran, İtalya ve Polonya'dan 4'er tasarım, Portekiz, Romanya, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD'den 3'er tasarım olmak üzere toplam 34 tasarım başvurdu. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından tasarlanan projelerde katılımcılar yeni çiçek tasarım konseptlerini kullanarak bahçelerin çocuklar için nasıl göz alıcı ve öğretici olabileceğini göstermeye çalıştı. Bahçe tasarımlarında biyoçeşitliliğin artmasına nasıl katkı sağlanabileceğinin yanı sıra şehirlerin daha yeşil olmasında payı olan peyzaj tasarımlarının kullanılmasına da dikkat edildi.
ALMAN ÖĞRENCİLERİN PROJESİ BİRİNCİ SEÇİLDİ
Nürtingen/Weihenstephan'da Peyzaj Mimarlığı'nda Uluslararası Yüksek Lisans yapan, Zuzanna Banas ve Irene Jackson Gil tarafından tasarlanan 'BeBEE the Pavillion' adlı proje birinci seçildi. Biyoçeşitliliği temsil eden arı konseptli çit mimarisi, bitkilendirme tasarımı ve bitki çeşitleri üzerinde uyumlu bir şekilde geliştirilen bahçe hem çocuklar hem yetişkinler için farklı deneyimler sunacak. Sürdürülebilirlik, yenilenebilir malzeme kullanımı ve kuraklığa dayanıklı bitkilerin seçimi esas alınarak irdelenen bahçe EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda uygulanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: