AB ile Türkiye arasında mülteciler konusunda varılan mutabakatta Türk tarafının koşulları arasında yer alan vize muafiyetinde yeni tartışmalar gündemde.
Almanya ve Fransa'nın, acil durumlarda vize zorunluluğunun yeniden devreye girmesine imkan tanıyan bir askıya alma mekanizması için AB nezdinde bir tasarı gündeme getirdiği bildirildi.
Alman Haber Ajansı (dpa), iki ülkenin ortak önerisinde, seyahat serbestisinin suistimaline karşı mevcut AB düzenlemesinin sertleştirilmesi, böylece daha kolay ve hızlı bir şekilde uygulanılmasının sağlanmasının yer aldığını kaydetti.
Mevcut düzenlemelerin bu konuda yetersiz olduğunun belirtildiği öneride, 'Vize liberalizasyonunun askıya alınabilmesini sağlayacak etkili bir mekanizmaya sahip olunmasının' önemine dikkat çekildi.Hangi durumlarda askıya alınabilecek?
Almanya ve Fransa'nın AB ülkelerine yaptıkları ortak öneride, “Belirli kriterlerin yerine gelmemesi durumunda vize muafiyetinin askıya alınmasının gündeme gelebileceği belirtilerek, bu kriterlere örnek olarak yasadışı ikamet vakalarında ve iltica başvurularında belirgin artış kaydedilmesi ile iltica başvurusu reddedilenlerin geri kabulünde aksaklıklar yaşanması gösterildi.
AB ile Türkiye arasında varılan geri kabul anlaşması uyarınca T.C. vatandaşlarına en geç haziran ayının sonuna kadar vize zorunluluğunun kaldırılması üzerinde görüş birliği sağlanmıştı. AB Komisyonu Ankara'nın vize muafiyeti için şart koşulan 72 kriterin tamamını yerine getirip getirmediği konusunda önümüzdeki çarşamba günü karar açıklayacak.
ALMANYA VE FRANSA'DAN VİZE MUAFİYETİNE 'ASKI' ÖNERİSİ
Almanya ve Fransa, belli koşullarda Türkiye’ye vize muafiyetini askıya almak için öneri sundu
Yayınlanma :
29.04.2016 10:55
Güncelleme :
29.04.2016 10:55


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: