Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali olan 59'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali, 2'nci gününde devam ediyor. Festivalde bugün Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışan Burak Çevik, Sofia Bohdanowicz ve Blake Williams'ın 3 yönetmenli 'Gidiş O Gidiş' filminin gösterimi Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda yapıldı. Festivaldeki tek 3 boyutlu özelliği taşıyan filmi izlemeye gelenler filmin belli bölümlerinde 3 boyutlu gözlük kullandı. Girişte izleyicilere dağıtılan 3D gözlükler, filmin bir diğer gösteriminde kullanılacağı için çıkışta toplandı.
Filmin ardından yapılan söyleşide konuşan Burak Çevik, bir süre yönetmenlik değil yapımcılık yaptığını, ancak bu durumun kendisini yıprattığını söyledi. Çevik, "Tek bir hikaye içerisine eğilen 3 yönetmenden bahsediyoruz. Bu zordu. Film yapım pratikleri değişiyor. Film yapmak biraz demokratikleşti. Film yapım ekipmanlarına ulaşmak çok basitleşti. Önemli olan fikrin ne kadar güçlü olduğu. İlk defa siz de ilginç bir deneyim yaşadınız. 3 boyut teknolojisi değişti. Bu teknoloji eski tip bir teknoloji. Sinema salonuna gittiğinizde başka tip gözlükler veriyorlar. Bu gözlüklerle deneyim farklı bir deneyim haline geliyor. Eski tip olarak izledik bugün. Kolay bir film değildi. Bir sürü insan çıktı filmden. Alıştığımız filmler gibi giriş, gelişme, sonucu olan bir film değil. Bildiğimiz türde film yapmak çok sıkıcı oluyor. Antalya'da filmimi göstermek çok değerli" diye konuştu.
Altın Portakal'daki tek '3D' film izleyiciyle buluştu
BU yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışan 'Gidiş O Gidiş' filminin gösterimi yapıldı. Festivaldeki tek 3 boyutlu (3D) olan filmde izleyiciler gösterimin bir bölümünde 3 boyutlu gözlük kullandı
Yayınlanma :
04.10.2022 06:54
Güncelleme :
04.10.2022 06:54


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: