Alzheimer Günü'nde oyun oynadılar
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde Muratpaşa Belediyesi'nin Konuksever Yaşlı Evi üyesi kıdemli kent sakinleri, kaşıkta pinpon topu taşıma gibi motor becerileri ve hafızayı güçlendirmeye yönelik oyunlar oynadı.
Yayınlanma :
22.09.2022 08:53
Güncelleme :
22.09.2022 08:54


Konuksever Yaşlı Evi'nde düzenlenen etkinlik Medical Park Hastanesi hekimlerinden Dr. Nurgül Uzun'un demans, alzheimer gibi ileri yaş hastalıklarına yönelik semineriyle başladı. Yaşlı evinin bahçesinde düzenlenen etkinliğe 65 yaş ve üzeri kıdemli kent sakinleri yoğun ilgi gösterirken etkinlikte motor becerileri ve hafızayı güçlendirmeye yönelik oyunlar oynadı. Kıdemli kent sakinleri, kaşıkta pinpon topu taşıyıp, hulahuplarla oluşturulan parkurda yarıştı. Yarışmaları birincilikle tamamlayan 65 yaşındaki Celal Şahin, "Muratpaşa Belediyesi bu yaşlı evlerinde örnek alınan bir sosyal yapıya sahip" dedi. Yaşlı evlerinden son derece memnun olduklarını dile getiren Şahin, "Arkadaşlarla aktiveler yapıyoruz. Deşarj oluyor, zinde olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: