Antalya ile Taşkent arasında ekonomik köprü
İki kardeş ülke arasındaki ticaret hacminin 1,2 milyar doları, Özbekistan'ın Türkiye'ye ihracatını oluşturuyor. Hedefimiz Özbekistan ile karşılıklı kazanımlarımızı artırmak" dedi.
Yayınlanma :
28.02.2025 12:05
Güncelleme :
28.02.2025 13:12


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve beraberindeki heyet, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen 'Uzbuild-2025' 26. Uluslararası İnşaat Fuarı ve 6. Hotel Business Forum Etkinliği kapsamında temaslarda bulundu. ATSO heyeti fuar öncesinde, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği ve Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen B2B İş Görüşmelerine katılım sağladı. ATSO heyetinde, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yayla ve Hatice Öz, Genel Sekreter Aslı Şahin Tekin ile birlikte meclis ve komite üyeleri yer aldı. Taşkent Ticaret Başmüşaviri Suavi Önal'ın da katıldığı iş görüşmelerinde, Özbekistan merkezli 63 firma ile 750'den fazla görüşme gerçekleştirildi.
B2B görüşmelerinin açılışında konuşan ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “İki kardeş halkın iş insanları olarak nasıl daha fazla iş birliği yapabileceğimizi tartışacağız. Görüşmelerin hemen sonuç vermesi gerekmiyor, ancak ilerleyen dönemde burada kurulan bağların ticari anlaşmalara dönüşeceğine inanıyorum" dedi.

Özbekistan ile mevcut dış ticaret hacminin 3,2 milyar dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan Başkan Yusuf Hacısüleyman, “Hedefimiz, ticaret hacmimizi daha üst seviyelere taşımak. Tarihi bağlarımız ve iş dünyamızın gösterdiği ilgi sayesinde bu ülkede önemli fırsatlar var. Antalya'ya davet ettiğimiz Özbek iş insanlarıyla ikinci bir köprü kurarak ihracatımızı artırmayı planlıyoruz" dedi. Fuara 25 ATSO üyesi ile katıldıklarını belirten Hacısüleyman, “Firmalarımız, kaliteli üretimleri sayesinde uluslararası pazarda avantajlı bir konumda. Burada önemli bağlantılar kurarak yeni iş fırsatları oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
ATSO heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği Müsteşarı Eylem Altunya ve Özbekistan Türk İş İnsanları Derneği (UTID) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Azmi Erbaş ve yönetimiyle bir araya geldi. Görüşmelerde, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi, yatırım fırsatları ve ortak projeleri konuşuldu. Taşkent Ticaret Başmüşaviri Suavi Önal ve Albayrak Holding Bölge Direktörü Vahdettin Keleş'in de katıldığı UTID buluşmasında, Özbekistan'daki iş ortamı, yasal düzenlemeler ve yatırım olanakları ile sektörler arası iş birliklerinin güçlendirilmesi konuları ele alındı. Başkan Hacısüleyman, Antalya iş dünyasının Taşkent'teki varlığını güçlendirmenin iki ülke ilişkilerine olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

İHRACAT POTANSİYELİ İÇİN FIRSAT
ATSO heyeti, fuar kapsamında sektörel yenilikleri yerinde incelerken, uluslararası iş birlikleri için temaslarda bulundu. Başkan Yusuf Hacısüleyman, Türk inşaat sektörünün küresel pazarda daha fazla yer alması gerektiğini belirterek, “Bu tür organizasyonlar, firmalarımızın uluslararası alandaki görünürlüğünü artırmak ve ihracat potansiyelimizi yükseltmek için büyük fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: