Antalya'nın balkonları fesleğen, marul maydanoz kokacak
Muratpaşa Belediyesi, başta çocuklar olmak üzere kent sakinlerinin tarımla buluşmasını sağlamak ve üretime yönelik çalışmaların parçası olmaları için 2 bin 500 eve marul, maydanoz ve fesleğen ekili saksı hediye edecek. Başkan Uysal, "Küçük bir fideyi yetiştirmek için verilen emeğin değerini çocuklarımıza anlatalım istiyoruz" dedi
Yayınlanma :
06.01.2021 12:46
Güncelleme :
06.01.2021 12:46


Pencere önünde yetiştirilen fesleğen, maydanoz gibi aromatik bitkilerle başlayan ve çok kısa bir süre sonra balkondan, terastan domates, limon, biber toplamaya uzanan balkon bahçeciliği girişimlerine bir destek de Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nden geldi.
Balkon bahçeciliği
Başkan Uysal, belediyenin Ermenek Mahallesi'nde yaklaşık 35 dönüm alanda kurulu bitki üretim tesisinde bir süredir hummalı bir çalışmanın devam ettiğini söyledi. Tesislerde, yerli tohumdan marul, maydanoz ve fesleğen fidelerinin saksılara dikildiğini belirten Başkan Uysal, "Bu üç bitkinin içinde olduğu saksılarımızı, balkonlarından üretim yapmak isteyen, balkon bahçeciliğine yeni başlamak isteyen, gönüllü 2 bin 500 komşumuza hediye edeceğiz" diye konuştu.
Balkonlarda çiçek dışında başta aromatik bitkiler ve baharatlar olmak üzere mevsimlik sebze, meyve yetiştirmenin mümkün olduğunu dile getiren Başkan Uysal, "Amacımız, başta çocuklar olmak üzere komşularımızın tarımla, toprakla buluşmasını ve üretime yönelik çalışmalar içinde bulunmasını sağlamak. Ve çocuklarımıza küçük bir fideyi yetiştirmek için verilen emeğin değerini anlatmak" dedi.
Mahalle mahalle dağıtılacak
Muratpaşa Belediyesi'nin "Çocuklarımız Toprakla Tanışsın" adıyla gerçekleştirdiği çalışmada gönüllü olarak yer almak için belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan formu doldurmak yeterli olacak. Sadece Muratpaşa'da ikamet edenlerin gönüllü olacağı çalışmada, her hafta 500 saksı hazırlanacak ve mahalle mahalle dağıtılacak.
Muratpaşa Belediyesi, geçmiş yıllarda da sebzelerin doğal lezzetini, bir sebzeyi dalından koparmanın keyfini yaşamak, çocuklarına yaşatmak isteyen komşularını için saksıda soğan, patlıcan, maydanoz ve biber fideleri hediye etmişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: