Antalya OSB'den İran'a ihracat köprüsü
Antalya OSB Yönetim Kurulu, İran-Kish Serbest Bölgesi işbirliği ile gerçekleştirdiği alım heyeti programı kapsamında, İran'ın önde gelen 18 iş insanı ile Bölge sanayicilerinin ihracat odaklı 214 yüz yüze görüşme yapmasını sağladı
Yayınlanma :
11.10.2021 07:55
Güncelleme :
11.10.2021 07:57


214 yüz yüze görüşme
Son 6 yıldır İran pazarına yönelik çalışmaların kesintisiz devam ettiğini, Bakanlıklardan iş dünyası temsilcilerine kadar birçok alanda temasların sürdüğünü belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "Dış Ticaret Müdürlüğümüz program kapsamında firmalarımızı ve ürünlerini mercek altına alıp, İran'daki doğru firmalar ile eşleştirerek temsilcilerini heyete dahil etti. Nokta atışı yapılan eşleştirmeler sonucunda sanayicilerimiz, tamamı ihracat odaklı olmak üzere toplam 214 yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Heyet, daha Antalya'dayken 6 firmamız ile el sıkıştı, 19 firmamız ile el sıkışacak noktaya geldi. Yapılacak değerlendirmelerin ardından bu sayının artması kuvvetle muhtemeldir" dedi.
Sanayiciler Kish'e gidecek
Önümüzdeki ay içerisinde Bölge sanayicilerinden oluşan bir heyet ile Kish Adası'na gideceklerini, buradaki yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendireceklerini aktaran Bahar, "Kish, Antalya gibi bir turizm bölgesi. Ancak daha yeni yeni gelişmekte. Bu açıdan Kish, Antalya için çok önemli fırsatlar barındırıyor. Antalya sanayicisi turizm odaklı projelerde oldukça deneyimli ve bu deneyimleri sayesinde Kish'te devam eden ya da yeni yapılacak projelerde ana aktör olarak yer alabilirler. Bu fırsatları değerlendirmek, sanayicilerimize yeni ihracat kapıları açmak için en kısa sürede Kish adasına bir inceleme ve ticaret programı düzenleyeceğiz. Ayrıca yine yüz yüze iş görüşmeleri yapıp ihracatımızın daha da artmasına vesile olacak yeni anlaşmalarla Antalya'mıza dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
"İran'a elimiz boş dönmüyoruz"
Heyete başkanlık eden Kish Sanayiciler Sendikası Başkanı Ahmet Ketabforosh, üst düzey bir ev sahipliği ile karşılandıklarını ve çok verimli bir programa imza attıklarını belirterek "Karşılıklı olarak güzel bir organizasyona imza atacağımıza inancımız tamdı ancak bu kadar verimli ve sonuç odaklı olacağını, aradığımız her ürünü nokta atışı bulup, üretici firmanın tesisini bile ziyaret edebileceğimizi inanın ön görmemiştik. Her şey, tüm ayrıntılarına kadar düşünülmüştü ve tüm süreç çok profesyonelce yönetildi. Dolayısıyla İran'a elimiz boş dönmüyoruz. Başkan Ali Bahar'a ve ekibine çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: