Antalya'nın tüm ilçelerinde haşereyle mücadele
Antalya Büyükşehir Belediyesi, çeşitli haşere türlerine karşı 1700'e yakın personelle 7/24 mücadele ediyor.
Yayınlanma :
24.07.2025 13:48
Güncelleme :
24.07.2025 13:48


ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 1700'e yakın personel ile karasinek, sivrisinek, kene, pire, fare ve hamamböceği gibi birçok haşere türüne karşı mücadele çalışmalarını 7/24 sürdürüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin etkisiyle son yıllarda artış gösteren istilacı Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı biyolojik mücadele yöntemleriyle desteklenen, çevre ve insan sağlığını önceleyen bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda merkez ve 19 ilçede Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Saha ekipleri, akarsular üzerinde de etkin mücadele yürütüyor. Teknelerle gerçekleştirilen çalışmalarda, hem kıyı kenar şeritlerinde hem de su yüzeyinde larva odaklı ilaçlama yapılıyor. Kullanılan larvasit içerikli biyolojik ürünler, hedef dışı canlılara zarar vermeyen, onaylı çevre dostu formülasyonlardan oluşuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesine çevre ilaçlaması konusunda danışmanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, son dönemde kamuoyunda oluşan 'sinekler arttı' algısının, bilimsel verilerle örtüşmediğini belirtti. Asya Kaplan Sivrisineği gibi istilacı türlerde artış gözlemlendiğini, ancak diğer haşere türlerinde istatistiksel bir artışın söz konusu olmadığını belirten. Çetin “Her yıl olduğu gibi 2024 ve 2025 Haziran aylarını karşılaştırmalı olarak inceledik. Bilimsel ve istatistiksel verilerde belirgin bir artış tespit edilmedi" diye konuştu.
ASYA KAPLAN SİVRİSİNEĞİ UYARISI

“Asya Kaplan Sivrisineği'nin yumurtaları altı ay kuraklığa dayanabiliyor. Özellikle kova, varil, otomobil lastiği gibi su birikebilecek alanlar büyük risk taşıyor. Vatandaşlarımızdan bu kapları boşaltmalarını ya da düzenli temizlemelerini istiyoruz. Hayvan sulukları da haftalık olarak boşaltılıp temizlenmeli. Bu, hem haşere kontrolü hem de hayvan sağlığı açısından önemli."
VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: