Antalya'da Avrupa standartlarında tarımsal mücadele başlıyor
Yayınlanma :
22.02.2025 12:55
Güncelleme :
22.02.2025 13:36


Antaly Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tıbbi ve aromatik bitkilerde kimyasal içermeyen yabancı ot mücadelesi konusunda COST projesine dahil oldu. COST tarihinde ilk kez bir belediye bu önemli ağın içinde yer aldı.
Bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi araştırmaları destekleyen COST Eylemi, Avrupa'da 50 yıldan fazla bir süredir disiplinler arası araştırma ağları oluşturarak akademisyenleri, kamu kurumlarını ve sektörel paydaşları bir araya getirdi. COST tarihinde ilk kez bir belediye bu ağın içinde yer aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tıbbi ve aromatik bitkilerde kimyasal içermeyen yabancı ot mücadelesi konusunda COST projesi kapsamında yürütülen çalışmalara dahil olarak büyük bir ilke imza attı.
29 ÜLKENİN UZMANLARI BULUŞTU

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleştirilen toplantıda 29 farklı ülkeden gelen uzmanlar bir araya gelerek, tarımsal üretimde kimyasal girdileri en aza indirmenin yollarını tartıştı. Avrupa standartlarında tarımsal mücadeleye odaklanan bu toplantıda, kimyasal kullanımı azaltılarak daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir tarım modeli geliştirilmesi için yeni stratejiler ele alındı.
ÜRETİCİLERLE İLETİŞİM AĞI
COST toplantısında yalnızca bir gözlemci olarak değil, aktif katkıda bulunduklarını belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, üreticilerle olan iletişim ağı ve iş birliklerinin diğer ülkelerden gelen katılımcıları etkilendiğini söyledi. Belediyenin tarım üreticileri ile birebir çalışmalar yaparak, Avrupa'daki çiftçilerle bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduğunu belirten Özel, Antalya'nın tarımsal potansiyelini de anlattı.

KİMYASAL KULLANIMI AZALTILACAK
Bratislava'daki toplantıda, kimyasal içermeyen mücadele yöntemlerinin tıbbi ve aromatik bitki üretiminde daha verimli nasıl uygulanabileceğine dair bir yol haritası çizildiğini aktaran Özel, bu kapsamda, Antalya'da hem teorik hem de uygulamalı
eğitimlerin hayata geçirilerek çiftçilerin bu yeni teknikleri benimsemesinin sağlanacağını dile getirdi. Özel, çevre dostu ve ihracata uygun tarım uygulamalarının yaygınlaşmasının hem üreticiler hem de tüketiciler açısından hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: