Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun "Velhasıl" isimli sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Şartlar ne olursa olsun sanattan vazgeçmiyoruz. O parantez hep hayatımızda var. Bir yerden ince şeyleri düşünmeye devam ediyoruz" dedi.
Muratpaşa Belediyesi, Azerbaycanlı ressam Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun eserlerinin yer aldığı "Velhasıl" isimli sergiye ev sahipliği yaptı. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılışına Başkan Uysal’ın yanı sıra çok sayıda ressam ve kent sakini katıldı.
Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun üstlendiği sergide, Prof. Dr. Cebrailoğlu’nun farklı dönemlerde ürettiği, dışavurumcu ve lirik soyutlamalarla bezeli son dönem çalışmaları yer alıyor. "Velhasıl" sergisi, izleyiciye derinlikli bir görsel ve duygusal deneyim sunmayı amaçlıyor.
Sergi açılışında konuşan Başkan Uysal, sanatın olmadığı bir hayatın mümkün olmadığını vurgulayarak, "Türkiye’nin iktisadi, ekonomik, siyasi, sosyolojik şartlar ne olursa olsun sanattan vazgeçmiyoruz. O parantez hep hayatımızda var. Bir yerden ince şeyleri düşünmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Serginin küratörü Karaoğlu ise Başkan Uysal’ın "Sanata değer katmak için ne yapabilirim?" diyerek çıktığı yolda birçok başarılı işe öncülük ettiğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Başkan Uysal, Cebrailoğlu ve Karaoğlu’na teşekkür çiçeği takdim etti ve birlikte sergiyi gezdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: