Açık ameliyat olmak kolay ancak, ameliyattan sonra sağlığımıza ve yaşam biçimimize dikkat edip bu rahatsızlığı yeniden tekrar ettirmememiz gerekiyor" dedi.
Memorial Antalya Hastanesi ve Kumluca Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen konferansta katılımcılara boyun ve bel fıtığının sebepleri, tedavisi ve ameliyatı konularında bilgi verildi. Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Memorial Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cenk Ermol, Kumluca bölgesinin ana geçim kaynakları tarım olduğu için genelde ağır işçiliklerin yapıldığını, sera içinde terleyip, dışarı çıkınca ani hava değişimi yüzünden gerilen kasların yine ani bir hareketle darbe gördüğünü belirtti. Op. Dr. Ermol, bu yüzden Kumluca ve bölgede bu rahatsızlıkların daha sık görüldüğünü ifade etti. Dr. Ermol, boyun fıtığının masa başı çalışanlarda da oturma şekil bozuklarına bağlı olarak sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti.
Fıtık tedavilerinin ilk aşamalarda istirahatla tedavi edildiğini, ancak rahatsızlık ilerlemişse önce ilaçlı tedavi, eğer yetmiyorsa ameliyatlı tedaviye geçildiğini söyleyen Op. Dr. Cenk Ermol, “Artık günümüzde bel fıtığı ameliyatı olup da günlerce yatağa bağlı kalmak yok. Lazerli, kansız ameliyat dediğimiz ameliyat yöntemleri var. Ameliyat olmak kolay ancak, ameliyattan sonra sağlığımıza ve yaşam biçimimize dikkat edip bu rahatsızlığı yeninden tekrar ettirmememiz gerekiyor. Ben fıtık ameliyatı oldum, bir daha bu rahatsızlık bende olmaz demek olmaz. En önemlisi de bel fıtığını ileri aşamalara iletip, ayaklarda uyuşma veya cansızlık boyutuna getirmişsek, bel fıtığı ameliyatı olmuşsak bile ayaklardaki cansızlık geçmez. Bu ancak fizik tedavi yöntemleri ile geçebilir. Bu da yüzde 100 çözüm olmuyor. Bu yüzden bel fıtığını ileri boyutlara vardırmamız gerekiyor” dedi.
Bel fıtığı ameliyatlarında lazerle tedavi başarı şansını artırıyor
Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cenk Ermol, bel fıtığı rahatsızlıklarında artık lazerli ameliyat yöntemlerinin ön plana çıktığını belirterek, "Lazerli, kansız ameliyat dediğimiz ameliyat yöntemleri var.
Yayınlanma :
15.04.2018 14:44
Güncelleme :
15.04.2018 14:44


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: