TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında kabul edilen ‘Bilişim Çocukları; Kendi Mobil Oyununu Kendin Geliştir’ projesi ile öğrencileri bilişim teknolojileriyle tanıştırmak hedefleniyor. Proje kapsamında öğrencilere programlama ve yazılım geliştirme ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacak Mobil Programlama Eğitimi verilecek.
Gelecek nesillerin kendilerine sunulan bilişim teknolojileriyle yetinmek yerine, kullanacakları uygulamaları kendilerinin üretebileceğini söyleyen Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Miray Dağyar, bunun için bugün bireylerin özellikle küçük yaşlarda kodlama ve bilgisayar programlama ile tanıştırılmalarının son derece önemli olduğu vurguladı. Dağyar, “Bilişim Çocukları projesi ile çocukları sadece başkalarının geliştirdiği oyunları, uygulamaları oynayabilen bireyler olmaktan çıkarıp öncelikle, kendilerini yazılım geliştirebilen, oyunlar, uygulamalar üretebilen bireyler konumuna getirebilecek programlama bilgisinin ve yazılım geliştirebileceklerine dair özgüvenin temellerini atmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Proje kapsamında verilecek eğitimin Antalya’da Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde ikamet eden ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu ifade eden Dağyar, MIT APP Inventor eğitimi, 4 hafta boyunca, haftada 4 saatten 16 saatlik bir eğitim olarak geliştirildiğini ve eğitimin Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü’nde 2018 yılı Kasım ayında başlayacağını kaydetti.
Bilişim çocukları kendi mobil oyununu geliştirecek
Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Enformatik Bölüm Başkanlığı iş birliği ile ‘Bilişim Çocukları Kendi Mobil Oyununu Kendin Geliştir’ Projesi hayata geçiriliyor.
Yayınlanma :
25.07.2018 09:57
Güncelleme :
25.07.2018 09:57


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: