Boğaçay ve Konyaaltı Sahili'nin geleceğini halk belirleyecek
Boğaçayı'nın son durumu hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Cem Oğuz, Boğaçayı'nın yatağına dokunmadan düzenleme...
Yayınlanma :
04.09.2019 10:57
Güncelleme :
04.09.2019 10:57


Oğuz, belediyede düzenlediği basın toplantısında Boğaçayı'nın tarihçesini anlatarak, durum değerlendirmesinde bulundu.
Boğaçayı'nın taşkın konusunda önemli bir havza olduğuna dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Cem Oğuz, çayın kentin içme suyunun alındığı yer altı su kaynaklarına sahip olduğunu bildirdi. Oğuz, Boğaçayı'nın taşkın ve içme suyunun yanı sıra, Konyaaltı plajlarının kumunun beslenmesi konusunda da önemli rol oynadığını kaydetti. Cem Oğuz, Boğaçayı'nda geçmişte yapılması planlanan ve yapılan projelere de değindi.
Projenin mali boyutunu ele alan Oğuz, "Yapılan 10 ihale sonucu 130 milyon 862 bin 631 TL'lik bedel ödendi. 8 aylık gider de ise toplam 1 milyon 400 bin TL'ye yakın işletme gideri ödendi" dedi.
"Antalya deniz süpürgesiyle tanıştı"
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sayesinde Antalya'ya deniz süpürgesi geldiğini ifade eden Oğuz, "Deniz süpürgesi, doğaya zarar vermeden atıkları toplayan bir tekne. Antalya bununla tanıştı. Bugün çalışmalara başladık" diye konuştu.
Cem Oğuz Antalyalılara seslenerek, "Dünyaca ünlü 6 buçuk kilometrelik Konyaaltı Sahili'ni mi tercih ederseniz, yoksa küçücük göleti mi istiyorsunuz? Küçücük suyun kente ne yararı olabilir? İkisini birden istiyoruz derseniz maliyeti söyleyeceğim. Antalyalı, 'Bu kadar parayla bu göleti istiyoruz' derse, bunu belediye olarak yapmaya hazırız ama bu para Antalyalıların cebinden çıkacak" dedi.
"Yatağa dokunmuyoruz"
Boğaçayı'nın yatağına dokunmadan düzenleme çalışmalarına başladıklarını bildiren Oğuz, "Yatağa dokunulmayacağını mühendislerimiz öngörüyor. Daha önce dokunduk, cevabımızı aldık. Projeye devam ediyoruz. Kenar çevre düzenlemesiyle düşük maliyetleriyle, belediyenin imkanlarıyla Antalyalılara kazandıracağız. Hedefimiz, 1 kışın geçmesini bekleyerek, 2 buçuk metrenin kendiliğinden dolmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: