Boğaçayı'nda her gün 6 ile 8 ton arası sucul ot toplanıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında hayata geçirilen Boğaçayı Projesi'nin olduğu alandaki olumsuzlukları gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yayınlanma :
22.07.2025 16:03
Güncelleme :
22.07.2025 16:04


Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Caretta' ve 'Mavi Yengeç' isimli tekneler ile yüzeydeki sucul bitkiler kesiliyor, ardından iş makineleri yardımıyla karaya çıkarılıyor. Boğaçayı'nda her gün yaklaşık 6 ila 8 ton arası ot hasadı gerçekleştiriliyor.
2018 yılında bilim insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve kamuoyunun uyarılarına rağmen hayata geçirilen Boğaçayı Projesi, birçok olumsuzluğu beraberinde getirdi. Boğaçayı, o dönemde dile getirilen kıyı erozyonu, tuzlanma, dip çamuru, haşere artışı ve ekosistem tahribatı gibi olumsuzluklar ile karşı karşıya. 2019 yılında Muhittin Böcek'in göreve gelmesiyle birlikte, Boğaçayı'nı kurtarmak amacıyla alanında uzman akademisyen ve meslek odası temsilcilerinden oluşan Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda hareket eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
HAFTANIN 7 GÜNÜ DÜZENLİ TEMİZLİK

ÇALIŞMA KASIM AYINA KADAR SÜRÜYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü'nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Nazif Ay, “Mayıs ayında başlayan ot temizleme çalışmalarımız kasım ayı sonuna kadar, hafta sonları da dahil olmak üzere sabah 08.30'dan akşam 17.30'a kadar sürdürüyoruz. Otlar kesildikten sonra dağılmalarını önlemek amacıyla su yüzeyine bariyerler yerleştiriyoruz. Bu sayede, kesilen otların suya yayılması engelleniyor ve kepçeler yardımıyla karaya çıkarılarak çevre temizliği sağlanıyor" dedi.
ÇALIŞMALAR HASSASİYETLE YÜRÜTÜLÜYOR

EKO SİSTEM TOPARLANMAYA BAŞLADI
Boğaçayı Bilim Kurulu'nun yılda iki kez toplandığını hatırlatan Atasoy, kurulun önerileri doğrultusunda, bölgedeki temizlik faaliyetlerini Boğaçayı doğal haline kavuşana dek sürdürmeye karar verdiklerini vurguladı. Son altı yılda yapılan düzenli çalışmalarla birlikte ekosistemin yavaş yavaş toparlandığına dikkati çeken Atasoy, göçmen kuşların sazlıklarda yuvalanmaya başladığını, biyoçeşitliliğin ve doğal yaşamın geri döndüğünü memnuniyetle gözlemlediklerini ifade etti.
BİLİM KURULU ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRECEK

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: