Boşaltılan köyde, imam bekçi oldu
Manavgat'ta yangının devam ettiği nokta Kızıldağ Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı
Yayınlanma :
03.08.2021 13:26
Güncelleme :
03.08.2021 13:28


Merkez, Yukarıköy, Çorak, Demirciler, Dinel ve Okumuşlar mevkilerinin boşaltıldığı mahallenin 13 yıllık imamı Hüseyin Durmaz, evlerin hem zarar görmemesi hem de olası yangını görüp ihbar etmek için bekçilik yapıyor. Yaşlılar, kadın ve çocukların akrabalarının yanına gittiğini belirten Durmaz, "Erkekler ise orman yangınıyla mücadele ediyor. Ben köyü tahliye ettirdim. Köyün yolu çıkmaz sokak. Eğer yangın yola inerse komple yanardık. Şimdi duman geliyor ama müdahale de ediliyor. Köyde tek kaldım, bekçilik yapıyorum" dedi.
Diğer yandan yangının mahallenin bitişiğindeki dağa sıçraması halinde Konya'ya kadar 60 kilometrelik Isparta'ya kadar ise 40 kilometrelik ormanlık alanın tehlikeye gireceği bildirildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: