Büyükşehir'den dünya kız çocukları günü etkinliği
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü çerçevesinde, kız çocukların maruz kaldığı eşitsizlik konularında farkındalığı arttırmak amacıyla bir konferans düzenledi
Yayınlanma :
11.10.2022 12:03
Güncelleme :
11.10.2022 12:03


Kadınlara ve çocuklara önemli pozitif ayrımcılık
Sosyolog Ilgın Yücel Kandemir, Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kandemir, Büyükşehir Belediyesi'nin 10 kreşinde 350 çocuğa eğitim verildiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi ayrıca ortaöğretim, lise ve mezun öğrencilere akademik, kültür ve sanat eğitimleri veriyor. Üniversite öğrencilerine yönelik yurt desteği sağlıyor. Aile Eğitim Merkezleri'nde uzman personel tarafından ücretsiz bir şekilde çocuk gelişimi, hukuki danışmanlık, beslenme ve psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadın ve erkeğin karar almada, seçimlerinde, hizmetleri elde etmede, fırsatlara, kaynaklara erişimde eşitlik sağlanmalıdır" dedi.
Çocuklarımızla iletişim çok önemli
Katılımcılara çocuk yaşta zorla evlendirilmenin sonuçlarını anlatan Psikolog Vildan Temelkuran ise Türkiye'de çocuk yaşta zorla evliliklerin erkeklerde yüzde 5, kız çocuklarında ise yüzde 30-35 dolaylarında olduğunu, bunların psikolojik ve fizyolojik sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Çocuklarla iletişim kurma yöntemlerinin önemine değinen Temelkural, "Çocuklarımızla kuracağımız iletişim yöntemimiz çocuğun kendisine ve başkalarına olan bakış açısını, okul başarısını, meslek ve evlilik gibi alanlardaki seçimini, özgüvenini, iletişim becerisi ve insan ilişkililerini etkiler" diye konuştu.
Sağlık ve hukuki alanlarda bilgilendirme
Antalya Tabip Odası adına Dr. Hamide Öner Tomruk ise erken yaşta zorla evlendirmenin oluşturduğu fizyolojik sorunlara değindi. Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu'ndan Av. Banu Altunlu erken yaşta zorla evlendirmenin cezai yükümlülüklerini anlatırken, Av. Müge Gezginci ise şiddetle mücadele mekanizmaları ve başvuru yollarını katılımcılarla paylaştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: