Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Muhitttin Böcek başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi. CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin oylamasına geçildi. Mecliste 157 madde oylamaya sunuldu.
Konuşmaların ardından söz alan Özdemir Manavoğlu, son zamanlarda gündemlerinde su faturalarındaki artışın yer aldığını söyledi. Manavoğlu, "Bugüne kadar Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanan il halindeyken şu anda en pahalı kullanan iliyiz. Tabi elektrik faturalarının artışından daha önce bahsetmiştik. Enerji tüketiminin fazla olması su tüketimi yapan halkın sırtına bu yükü yüklemekle çözüm üretemeyeceğimizi, bunun için kendi enerjimizi kendi üreten belediye olmamız gerekir. Böylelikle halkın omuzundan bu yükü almış oluruz" dedi.
Göreve geldiklerinde ASAT ile ilgili zam konusunun gündeme gelmediğini söyleyen Başkan Böcek, "Zam konusuyla ilgili önce ASAT'ta meclisteki partilerin görevli arkadaşlarıyla toplandık. Milletin suyuyla, ekmeğiyle hayatım boyunca oynamadım. Biz orada arkadaşlarla beraber sorduğumuzda 'yüzde 33 zam yapmazsanız, biz batarız' dediler. Sonrasında gündeme alındı ve o zam yapılmadı" diye konuştu.
Su fiyatlarıyla ilgili hep beraber çalışacaklarını belirten Böcek, "Biz göreve geldikten 2 ay sonra ASAT ve CLK Genel Müdürü geldiler. 78 milyon liralık borç nedeniyle ASAT'ın elektriğini keseceklerini söylediler. Göreve geldiğimde Ağustos ayından bu yana elektrik borcu ödettirilmemiş. Geçen yıl aylık 38 milyon lira gelen elektrik faturamız, bu yıl 140 milyon lira geldi. Bunların hepsini hep birlikte buluşup maliyetimizi çıkarıp, yapmamız gerekenleri yapacağız. Biz sizinle hem fikiriz GES'lerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
MHPli meclis üyesi Selçuk Senirli ise ASAT'ta daha önce yapılan toplantının tekrarlanmasını istediklerini söyledi. Meclis komisyona gönderilen maddelerin görüşülmesi için 16 Eylül Cuma günü saat 14.30'da devam edecek.
Büyükşehir Meclisi'nde de gündem hayat pahalılığı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında AK Partili meclis üyesi Özdemir Manavoğlu'nun kentte kullanılan suyun pahalı olduğunu söylemesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Geçen yıl aylık 38 milyon lira gelen elektrik faturamız, bu yıl 140 milyon lira geldi. Bunların hepsini hep birlikte buluşup maliyetimizi çıkarıp, yapmamız gerekenleri yapacağız" dedi
Yayınlanma :
12.09.2022 14:05
Güncelleme :
12.09.2022 14:13


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: