"Çağın hastalığı göz kuruluğuna dikkat"
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yenal Erten, göz kuruluğunun çağın hastalıklarından biri olduğunu belirterek, "Göz kuruluğunun en büyük sebebi, gözyaşını buharlaşma ile kaybetmek, çok fazla ekran maruziyeti, çok fazla ofis ve kuru ortam, az su tüketimidir" dedi
Yayınlanma :
01.06.2022 11:40
Güncelleme :
01.06.2022 12:22


Erten, göz kuruluğunun hayat kalitesini düşürdüğü için çokta iyi huylu bir hastalık olmadığının altını çizdi. Göz kuruluğunun bugüne kadar göz damlalarıyla tedavisinin yapılabildiğine değinen Erten, "Bol sıvı tüketimi, ekrana yakından maruz kalmanın azaltılması, D vitamini alınmasıyla gözü rahatlatabiliyorduk. Tedavide yeni geliştirilen lazer ve maske tedavisi bizim için kolaylık oldu" dedi.
Tedavi seçenekleri
Lazer ve maske tedavisi hakkında bilgiler veren Erten, "Sık görülen kuru göz hastalığında en güçlü yardımcımızdan biridir. Lazerde gözyaşı salgısı indüklenir, gözyaşı arttırılır. Maskede de kalitesi arttırılır. Genelde hastalarımız uzun süre suni gözyaşı kullanmadan rahatlıkla hayatlarına devam edebilirler" ifadelerini kullandı.
Göz kuruluğunun kadınlarda daha sık görüldüğünü aktaran Erten, bunda da romatizmal hastalıkların etkili olduğunu söyledi. Göz kuruluğunun daha çok 20'li yaşlardan sonra daha sık görülmeye başladığını ifade eden Erten, yaş ilerledikçe kişinin yaptığı iş ve hayat tarzına göre azalma ve yükselme gösterebileceğine dikkat çekti.
"Buharlaşmayı engelleyin"
Göz kuruluğunun en büyük sebebinin göz yaşını buharlaşma ile kaybetmek olduğunun altını çizen Yenal Erten, bunu engellemek için de ekran maruziyetinin azalması, ofis ve kuru ortam, az su tüketimini önlemenin önemli olduğunu belirtti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: