Çalışmak için geldiği Antalya'da hayatının şokunu yaşadı
GÜRCİSTAN uyruklu Maka Datiaşvili (49) çalışmak için geldiği Antalya'da meme kanserine yakalandığını öğrendi. Datiaşvili'nin yaşadığı korku, başarılı ameliyatın ardından yerini mutluluğa bıraktı
Yayınlanma :
06.01.2021 13:01
Güncelleme :
06.01.2021 13:01


Gürcistan'da laborant olarak çalışan, ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaklaşık 5 yıl önce Antalya'ya gelerek temizlik elemanı olarak çalışmaya başlayan Maka Datiaşvili, iki hafta boyunca sağ memesinin ucundan akan sarı sıvıyı önemsemeyip geçeceğini düşündü. İlerleyen zamanda memede ağrı da başlayınca hastaneye başvuran Gürcü kadın, meme kanseri tanısı konulunca şoke oldu. Kendisini çaresiz hisseden Datiaşvili'ye, iş yeri sahibi destek oldu. Özel hastanede başarılı meme cerrahisi yapılan Datiaşvili'nin hastane masraflarını iş yeri sahibi karşıladı.
'TÜM VÜCUDUMA YAYILDI MI DİYE DÜŞÜNDÜM'
Yaşadığı zorlu süreci anlatırken doktoruna ve iş yeri sahibine teşekkür eden Datiaşvili, "Önceleri meme ucundan akan sarı sıvıyı önemsemedim, geçer diye düşündüm. Geçmeyince doktora gittim. Kanser teşhisi konulunca çok korktum. Çok üzüldüm. Acaba tüm vücuduma mı yayıldı diye düşündüm. Ama çok şükür yayılmadığını öğrendim. Ameliyat oldum. Şimdi kemoterapi başladı. Kendimi iyi hissediyorum. Herkese teşekkür ederim" dedi. Kemoterapi tedavisi bitince Antalya'da kalmaya ve çalışmaya devam edeceğini söyleyen Datiaşvili, "Ameliyattan sonra sağ kolumu kullanamam sanıyordum ama doktorum sayesinde sağlığıma kavuştum. Hayatıma normal olarak devam edeceğim" diye konuştu.
HER 8 KADINDAN 1'İ MEME KANSERİ TANISI ALIYOR
Gürcü kadının ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Gökhan Ateş, meme kanserinin günümüzün acı gerçeği olduğunu belirterek, "Maalesef her 8 kadından biri meme kanseri tanısı alıyor" dedi. Meme kontrollerinin aksatılmaması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Ateş, "Erken evrede yakalanan meme kanserlerinde hastanın karşılaşacağı sıkıntılar daha az oluyor. Cerrahi sonrası daha az sorun ortaya çıkıyor" diye konuştu.
Meme kanserinin tedavisinin cerrahi olduğunun altını çizen Op. Dr. Ateş, "Meme kanserinde evre ilerledikçe hastanın ameliyat sonrası yaşayacağı komplikasyonlar artıyor. İleri evre hastalar cerrahi sonrasında kolunu kullanamayabiliyor" ifadelerini kullandı. Gürcü Maka Datiaşvili'nin ileri evre meme kanseri hastası olmadığı için ameliyatta koltukaltı lenf bezlerinin korunduğuna dikkat çeken Op. Dr. Ateş, "Böylelikle hastamız koltukaltı lenf bezlerini koruduğumuz için kolunu rahat kullanabilecek. Normal hayatına devam edebilecek" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: