Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, şube müdürleri Osman Mimaroğlu, Aydın Keleş, AKHEM müdür yardımcısı Süleyman Yıldırım, heykel kursu öğretmeni Bahar Çağlıcan, seramik kursu öğretmeni Buket Büyükçam birlikte kesti.
SANAT ŞAHESERLERİ BÜYÜLEDİ
Sergide, 20 heykel kursiyerinin çamur, alçı ve polyester kullanarak çalıştıkları 32 polyester rölyef, 1 heykel eser, 21 seramik kursiyerinin de çamuru şekillendirdiği, önce kurutup sonra da fırında pişirip sertleşmesini sağladığı, ardından renklendirdiği 119 parça dekoratif duvar panoları, çeşitli süs eşyaları yer aldı. Sanatseverler, birçoğu tarihsel figür ve desenli rengârenk sanat şaheserlerini hayranlıkla inceledi.
OBJELER SEVGİYLE ÜRETİLDİ
Heykel kursu öğretmeni Bahar Çağlıcan, çalışmalarda temanın serbest bırakıldığını, eşya bazında da ev iç dekorasyonu olarak rölyeflere ayna eklendiğini, boyalarla eskitme yapıldığını belirtti. Seramik kursu öğretmeni Buket Büyükçam ise kursiyerlerin içlerinden geldiği gibi çamuru şekillendirdiğini, objelere sevgilerini, duygularını, hayallerini kattıklarını ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: