Başkan Çetin açıklamasında şunları kaydetti: Eylül ayı itibariyle, Antalya'nın takipteki kredi oranı yüzde 3.90 olarak gerçekleşti. Bu oran 2015 Aralık ayına göre artışı ifade etse de 2016 Haziran ayına göre iyileşme göstermektedir. Haziran ayına göre iyileşme inşaat ve enerji gibi az sayıda sektördeki iyileşmeden kaynaklanmakla birlikte bireysel kredilerde ve önemli sektörlerimizin kredi performanslarında bozulma sınırlı düzeyde kalmıştır. Turizm ve tarımda kredi performansında ciddi bir bozulma olmaması sevindirici bir durumdur. Hükümet ve BDDK tarafından turizme dönük olarak alınan önlemler bu sonuçta rol oynamıştır.
EN İYİ PERFORMANS TURİZM KREDİLERİNDE
Antalya yüzde 3.90 olan takipteki alacak oranı ile Türkiye genelinde 30'uncu sıradadır. Diğer iller ile karşılaştırıldığında en olumsuz gösterge, 7'nci sırada olduğumuz diğer tüketici kredileri performans oranıdır. Büyük bir krizi geride bırakan turizm sektörümüzde 2016-9 aylık takipteki kredi oranı 1,67 düzeyinde kalmıştır. Bu veriler ışığında diğer illere göre en iyi performansı turizm sektöründe göstermiş bulunuyoruz.
BANKALARIN DESTEK KAMPANYALARI ÇARKLARI DAHA HIZLI DÖNDÜRÜR
Ekonomideki olumsuz koşullara rağmen, Türkiye'nin ve Antalya'nın kredi performansı Eylül ayı itibariyle korkulan derecede bozulmamıştır. Yaşanan zor sezona rağmen, Antalya borcuna sadık kalmıştır. Bununla birlikte ticaret sektöründe ve bireysel kredilerde takipteki kredi oranının yükselmesi, önlem alınması gerektiğine işaret etmektedir. Bu çerçevede bankalarımızın sorun yaşayan sektörlerde kredi yapılandırması programlarıyla çözüm üretmeleri ve destek kampanyaları düzenlemeleri ekonomi çarklarının daha hızlı dönmesi için itici güç olacaktır. Üyelerimize düşük faizli kredi finansmanı sağlamak üzere Odalar ve Borsalar Birliği camiası olarak, biz de bir çalışma yürütüyoruz. Hükümetimizin de bu finansmana katkı yapmasını ümit ediyoruz
Yorumlar
Kalan Karakter: