Çevreci Komşu Kart'ta Mayıs şampiyonları
ANTALYA'da apartman görevlisinden ev kadını ve doğa gezginine toplumun farklı kesimlerinden üç isim, Muratpaşa Belediyesi'nin ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart'ın mayıs şampiyonu oldu. Sisteme en çok ödül veren ilçe sakinlerine teşekkür edip belgelerini takdim eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Sizler, aynı zamanda en iyi vatandaşlık onurunu da sahiplendiniz" dedi
Yayınlanma :
08.06.2021 10:25
Güncelleme :
08.06.2021 10:25


Muratpaşa Belediyesi'nin 5'inci yaşını kutlayan ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart'ta 'Mayıs Şampiyonları' belli oldu. Şirinyalı Mahallesi'nden Nurettin Nodulcuk, geri dönüşümünü sağladığı 613 kilogram nitelikli atıkla ayın birincisi olurken Demircikara Mahallesi'nden Saniye Ergindi 600 kilogram ve Cumhuriyet Mahallesi'nden Muhammet Uzun 563 kilogramla onu takip etti. Çevreci Komşu Kart'ın mayıs şampiyonlarına Başkan Uysal, teşekkür belgelerini belediye hizmet binasında düzenlenen törenle teslim etti.
Başkan Uysal, Çevreci Komşu Kart'ın bir şehri geri dönüşüm sistemiyle ödüle bağlayan dünyadaki tek proje olduğunu söyledi. Projenin Muratpaşa'ya özgü olduğunu ve benzer uygulamaların hep Muratpaşa'dan yayıldığını dile getiren Başkan Uysal, "Bu projenin en önemli paydaşı yurttaşlarımız, komşularımız. Sizlerin katkısı olmasa, duyarlılığı olmasa Çevreci Komşu Kart, 5 yıldır devam edemezdi" dedi.
Mayıs ayı şampiyonlarının aynı zamanda doğal kaynakları koruyan, belediye bütçesinde tasarruf sağlayan projeye destek vererek iyi vatandaşlık örneği gösterdiğini de aktaran Başkan Uysal, "Sizler, aynı zamanda en iyi vatandaşlık onurunu da sahiplendiniz. Sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Mayıs şampiyonu Nodulcuk, 22 yıldır apartman görevlisi olarak çalıştığını belirterek "Yeni başladım ama devamını getireceğim. Tek tek ayırıyorum. Her şey yerli yerinde teslim ediyorum" dedi. 3 yıldır aktif olarak projeye katılan Ergindi ise Çevreci Komşu Kart'la hem çevreyi temiz tutuklarını hem de aile bütçesine katkı sağladıklarını söyledi. Doğayla iç içe bir yaşam süren Uzun ise önce yaptığı gezilerde bulduğu atıkları topladığını anlattı. Çevreci Komşu Kart projesiyle tanışmasının ardından evde atıkları ayrıştırmaya ve çöpe atmamaya başladığını anlatan Uzun, "Böyle bir uygulama olması çok güzel. Hem bize hem doğaya katkısı var. En önemlisi doğa zaten" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: