Çiftçiden alıp vatandaşa dağıtıyor
MANAVGAT Belediyesi, tam kapanma sürecinde mahsulü elinde kalan çiftçiden ürünü satın alarak, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacak
Yayınlanma :
06.05.2021 11:54
Güncelleme :
06.05.2021 11:55


Başkan Şükrü Sözen, bir sosyal belediyecilik projesine imza attı. 29 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasındaki tam kapanma sürecinde mahsulü elinde kalıp mağdur olan çiftçilere destek olmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Manavgat Belediyesi'nce üreticiden satın alınacak ürünler, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılacak. Projeyle hem üreticiye hem de vatandaşa destek sağlanmış olacak. Projenin ilk gününde Orhan Gazi Caddesi katlı otopark altında Manavgat Belediyesi mülkiyetindeki boş dükkan, Manavgat Belediyesi Üreticiden Sebze Satın Alım Merkezi olarak belirlendi.
ÇİFTÇİ MERKEZE GETİRMEYE BAŞLADI
Manavgat Ziraat Odası işbirliğindeki proje kapsamında üreticiler, ellerinde kalan mahsullerini merkeze getirerek belediyeye satmaya başladı. Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk günde çiftçilerin merkeze getirdiği kabak, kereviz, biber, marul ve brokoliyi hal değeri üzerinden satın aldı. Ekipler, belediyece satın alınan ürünleri, titiz şekilde paket torbalara doldurarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere hazırladı.
SÖZEN: BELEDİYENİN GÜCÜ HALKIN GÜCÜDÜR
Üreticiden satın alımların ilk gününde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de hazır bulundu. Başkan Şükrü Sözen, "Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Herkes özverili çalışıp, kendince mücadele verdiği sürece bu zorlu günlerin aşılacağına inanıyorum. Küçük üreticiye teşvik vermemiz ve onların yanında olmak zorundayız. Bizler de bu kapanma sürecinde gördük ki, üreten insanlarımız mahsullerini satamadıklarından dolayı pazar bulamamaktan şikayetçi. Ürünlerini döktüklerini gördük. Ziraat odamızla konuyu istişare ettik. Üreticimize nasıl destek oluruz dedik. Odamızın da desteğiyle ortak bir proje oluşturduk. Üreticiye ulaşıp, Manavgat Belediyesi'nce ürünleri satın alıyoruz ve bu süreçte evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza iletiyoruz. Bu süreçte zorlu günler yaşayan her vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Biz yardım yapmıyoruz. Vatandaşın kendi imkanlarını halka geri döndürüyoruz. Manavgat Belediyesinin gücü halkın gücüdür. Halka ait olan gücü, aracılık ederek halka ulaştırıyoruz. Ziraat Odamıza, belediyemizde görev alan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.
ÜRETİCİ MUTLU
Tam kapanma sürecinde mağduriyet yaşayan üretici Ayşe ve Ahmet Sarıkaya çifti de ürettikleri kerevizi merkeze getirdi. Ulukapı Kirten Mahallesi'nden gelerek ürünlerini belediyeye satan Sarıkaya çifti, "Elimizdeki ürünleri ne yapsak diye düşünüyorduk. Manavgat Belediyesi imdadımıza yetişti. Hem ürünler tarlada kalmadı, hem de ihtiyaç sahipleri sıkıntısını giderecek" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: