Çocuklara online dokuma eğitimi
ANTALYA'da 'Çocukluğumuzun el sanatları' e-Twinning projesi kapsamında dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, öğrencilere online dokuma eğitimi verdi
Yayınlanma :
18.03.2021 14:11
Güncelleme :
18.03.2021 14:11


Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğretmeni Zeliha Uçkan'ın yöneticiliğinde; Kurşunlu İnci Kalender İlkokulu öğretmeni Turgut Uçkan, Toslak Ketenlik İlkokulu öğretmeni Gülsen Kaçar, Varsak İlkokulu öğretmeni Nuran Gökmen'in katılımıyla 'Çocukluğumuzun el sanatları' adlı e-Twinning projesi düzenlendi. Azerbaycan, Litvanya ve Romanya ortaklı proje kapsamında dokuma kültürünü canlandırmak amacıyla online etkinlik yapıldı. Etkinlikte dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, farklı illerden etkinliğe katılan öğrencilere dokumanın ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlatıp, bilgiler verdi.
Proje kurucusu Zeliha Uçkan, "Her veli, her öğretmen zamanında çocuktu. Her çocukluğun da kendi dönemine uygun oyun, etkinlik, el sanatları vs. uygulamaları vardı. İşte bu projemizde bizler de öğrencilerimizle velilerimizin ve öğretmenlerimizin çocukluğuna dönüyoruz. Onların döneminde yapılmış olan el sanatları işlerini yeniden canlandırıyor ve günümüze uyarlıyoruz. 'Dokuma sabır işidir, emek işidir, çocukluğumuzun bir hatırasıdır' dedik. Projemizde her aya farklı bir çocukluk etkinliğini canlandıralım istedik. Mart ayı etkinliği olarak da dokumayı kullandık. Ancak dokumayı çocuklarımıza doğru anlatabilmek için bir konuğumuz olsun istedik. Ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu da isteğimizi geri çevirmedi. Farklı illerden katılım sağlayan öğrencilerimize dokuma nedir, nasıl başlamıştır, nasıl yapılır hem anlattı hem de bir tepsi, bir makas ve bir yün yardımıyla dokuma tezgahı oluşturup dokuma yapmalarına rehberlik etti. Hem öğrencilerimiz için hem de biz öğretmenler için eğitici, öğretici ve de eğlendirici bir eğitim semineri oldu" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: