Cumhuriyet Caddesi ağaçlandırıldı
ANTALYA'nın Demre ilçesi merkezinde D-400 karayolunun şehir içi geçişişindeki Gökyazı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Demre Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan çalışma ile ağaçlandırıldı
Yayınlanma :
20.06.2021 10:01
Güncelleme :
20.06.2021 10:01


Demre Belediyesi tarafından D-400 karayolunun şehir içi geçişi olan Cumhuriyet Caddesi ile yan yol arasında kalan refüjlerin ağaçlandırılması için çalışma başlatıldı. Caddenin yan yolu önce sıcak asfalt ile kaplandı. Yan yol ile ana cadde arasında refüjler oluşturuldu ve toprakla dolduruldu. Ardından yaklaşık 1 kilometrelik yoldaki refüjlere zeytin, turunç, zakkum ve ruellia olmak üzere 100'e yakın ağaç dikilerek, damlama sulama sistemi kuruldu.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "İlçemizin ana caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi'ni yaptığımız ağaçlandırma çalışması ve yapacağımız çiçeklendirme ile rengarenk hale getiriyoruz. Yeşil bir kuşak oluşturuyoruz. Kısa bir süre içinde cadde farklı bir görünüme kavuşacak. Ayrıca birkaç yıl içinde Akdeniz'e özgü turunç ağaçlarımız meyve verecek. Vatandaşlarımız turunç ağaçlarımızın meyvelerini toplayarak, turunç reçeli yapacak" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: