CW Enerji'den işletmelerin enerji ihtiyacına kalıcı çözüm
TÜRKİYE'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin çatısını güneş enerji santralleriyle donatmaya devam ediyor. Firma, ofis mobilyaları alanında üretim yapan Goldsit'in de çatısına güneş enerji santrali (GES) kurdu
Yayınlanma :
26.04.2021 10:57
Güncelleme :
26.04.2021 10:59


CW Enerji, güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırarak gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakma amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Firma, Bursa'da ofis mobilyaları alanında üretim yapan Goldsit'in çatısını da çevre dostu olan güneş enerjisi paneli ile donattı.
Sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunmak isteyenlerin her zaman yanlarında yer aldıklarını belirten CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, sektörde ileri teknolojileri kullanarak yatırımcılarının enerji ihtiyaçlarına kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi. Yılmaz, bu doğrultuda ofis mobilyaları alanında faaliyet gösteren Goldsit firmasının çatısına da güneş enerji santrali kurduklarını ifade ederek, "Fabrikanın çatısına yerleştirilen güneş enerjisi paneli ile firma, elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. Bu şekilde firma, doğaya karşı sorumluluğunu yerine getirirken aynı zamanda tasarruf da etmiş olacak" dedi.
Yatırım kapsamında, Goldsit'in çatısına 1146,6 kWp gücünde güneş elektrik santrali kurduklarını dile getiren Yılmaz, bu projede 315 Wp gücünde 3640 adet güneş paneli kullanıldığını kaydetti.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Firmaların çatılarını GES ile donatmaya devam ettiklerini belirten Yılmaz, sanayiciler için güneş enerjisi yatırımının oldukça önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, GES yatırımının birkaç yıl içerisinde amorti edildiğini dile getirerek, "Çatı gibi boş alanlara GES ile işlev kazandırılıyor ve bu alanlar enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Yani firmalar, çatılarından elektrik ihtiyacını karşılıyor ve fazlasından gelir sağlayabiliyor. Aynı zamanda çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor" diye konuştu.
Günümüzde sanayicilerin GES'lere ilgisinin arttığını ifade eden Yılmaz, "GES ile temiz ve çevre dostu bir kaynak olan güneş sayesinde, karbon salınımı azaltılıyor. Çatı üzeri güneş enerjisi sistemiyle, doğa dostu yeşil enerji üretimi yaygınlaşacak ve geleceğe daha yaşanabilir bir doğa bırakmaya katkı sağlanacak" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: