Dekan Kuştarcı: Antalya, diş tedavisinde sağlık turizminde önemli rol sahibi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, aylık 15 bin hastanın tedavisini yaptıklarını belirterek, "Antalya, özellikle son dönemde diş tedavileri açısından sağlık turizminde önemli rol oynamaya başladı. Çok sayıda klinik açılmaya başladı" dedi
Yayınlanma :
31.01.2022 09:16
Güncelleme :
31.01.2022 09:18


AYDA 15 BİN HASTA TEDAVİ EDİLİYOR
Pandemi nedeniyle hasta sayısında azalma olduğunu, fakat 2020 Haziran ayından itibaren tedavilere yoğun şekilde başladıklarını belirten Prof. Dr. Alper Kuştarcı "Şu an aylık 15 bin civarında hasta tedavisi yapıyoruz. Binamızın tüm imkanlarını hastalarımız için kullanmaya çalışıyoruz. 8 ana bilim dalı altında hizmet veriyoruz. Son teknolojik cihazlar ve kaliteli akademik kadro ve ekibimizle hastalarımıza tüm hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Hem lisans hem de lisansüstü eğitimde ülkemizin en gözle üniversitelerinden biri haline geldik. Akdeniz Üniversitesi'nin markası tartışılmaz, biz de bu markaya yakışır bir şekilde fakülte olarak hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.
HEDEF SAĞLIK TURİZMİ
Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu yıl ilk kez dergi çıkaracaklarını duyuran Prof. Dr. Alper Kuştarcı, "Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) akreditasyonu aldı. Bunu alan 9 üniversiteden biriyiz. Fakülte olarak derneğimiz birkaç yıl önce YÖKAK tarafından kabul gördü. Eğitim akreditasyonunu da almak istiyoruz. Yoğun şekilde hasta bakarken, sağlık turizmine de çok fazla yöneliyoruz. İnşallah bu yıl amacımız sağlık turizmine hızlı bir şekilde giriş yapmak ve hastalarımızın tedavilerine üniversitemizde başlamak. Çünkü çok kaliteli akademik kadro ve cihazlarımız var. Her türlü tedavi burada yapılabiliyor. Zaten turistin sağlığıyla ilgili hizmet veriyoruz ama sağlık turizmine koordineli bir şekilde girmek istiyoruz" diye konuştu.
REKTÖRLÜKTEN SAĞLIK TURİZMİNE DESTEK
Prof. Dr. Alper Kuştarcı, "Akdeniz Üniversitesi bilindiği üzere zaten hastane kısmıyla çok önemli plana çıktı. Sağlık turizmi zaten yapılıyor. Antalya, özellikle son dönemde diş tedavileri açısından sağlık turizminde çok önemli rol oynamaya başladı. Çok sayıda klinik açılmaya başladı. Biz de Diş Hekimliği Fakültesi olarak sağlık turizmine girmek istiyoruz. Başta rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan olmak üzere üst yönetim de bize bu konuda çok destek veriyor ve teşvik ediyorlar. Biz de bu destek ve teşvikle çok iyi işler yapmaya çalışacağız inşallah" dedi.
HAYAT BOYU SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Diş Hekimliği Fakültesi olarak akreditasyon sürecinde eğitim sistemlerini güncellediklerini belirten Prof. Dr. Kuştarcı, seçmeli derslere sosyal sorumluluk projeleri de koyduklarını belirtti. Prof. Dr. Kuştarcı, şöyle konuştu:
"Özellikle hem çevre hem de sosyal duyarlılıkla ilgili güzel şeyler çıkacak. Bu süreçte özellikle engelli bireyler, otizmli ve down sendromlu çocuklarımız bizim için önemli. Biz zaten bu çocuklarımızın tedavilerini genel anestezi altında yaparak onlara destek veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde otizmli çocukların bulunduğu okulu ziyaret ettik. Çünkü öğrencilerimizin bu çocukları görmesini istiyoruz. Bu çocuklar nasıl yaşıyor, ailesi nasıl yaşıyor, ne gibi problemleri var, bu çocuklara nasıl davranmamız gerekiyor, öğrencilerin öğrenmesini istiyoruz. Sosyal sorumluluk projesi oldu bittiye gelmemeli. Bu proje hayat boyu devam etmeli. Mezun olduktan sonra da öğrencilerimiz bu çocuklara her zaman yardımcı olmalı ve ailelerine destek vermeli. Örneğin bir ağaç dikeceğiz ama ağacın dikilip bırakılmaması lazım. 1-2 yıl sonra o ağaç ne durumda veya mezun oldu 10 sene sonra o ağaç ne oldu demeli. Ayrıca bu yıl ilk kez mezunlar buluşması yapmayı planlıyoruz. Mezunlarla görüşüp anket yaptık. Yaşam boyu öğrenme bizde çok önemli. Bizden hangi güncel bilgileri istiyorsunuz gibi birçok duyuru yaptık. Hocalarımızın desteğiyle burada mezunlarımıza ücretsiz kurslar vereceğiz."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: