Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. Bin 409 gündür sürdürülen nöbette bugüne kadar 42 aile, çocuklarına kavuştu. 2015'de 33 yaşındayken Yalova'dan Erzurum'a Ramazan Bayramı'na giderken kaçırılan kardeşi iki çocuk babası psikolojik sorunları olan Ahmet Dağdeviren için eyleme katılan Engin Dağdeviren ile evlat nöbetindeki aile sayısı 361 oldu.
'EŞİ VE ÇOCUKLARI ONU BEKLİYOR'
Burada konuşan ağabey Engin Dağdeviren, kardeşi için buraya geldiğini söyledi. Dağdeviren, "8 yıl önce Ramazan Bayramı'nda kardeşim bayram için Erzurum'a geliyordu. O arada kardeşim ortalıktan kayboldu. Kardeşim, bipolar bozukluk hastasıydı. Ondan önce yine kaybolmuş ve Konya'da bulunmuştu. Psikiyatri servisinde bir ay tedavi gördü. Son zamanlarında ilaç almadığı için nöbet geçiriyordu. Kardeşim araç da kullanıyordu ve yine kayboldu. Kardeşim Yüksekova'ya bir otele gittiğini oradan da HDP binasına gittiği bilgisine ulaştık. Ondan sonra hiçbir haber alamadık. Bir örgütün paravan bir partisi olan HDP tarafından nereye götürüldüyse ne yapıldıysa bilmiyoruz. Kardeşim ortada yok. HDP'nin kardeşimi geri vermesini istiyoruz. Çünkü kardeşim aklı başında olan biri değil. İlaç kullanıyordu. Kardeşimin yeri şu an hastanede olmasıdır. Eşi ve çocukları onu bekliyor" dedi.
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 362'ye çıktı
DİYARBAKIR'da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 33 yaşındayken PKK'lı teröristler tarafından dağa kaçırılan, bipolar bozukluk hastası Ahmet için Yalova'dan gelen Engin Dağdeviren ile 362'ye yükseldi
Yayınlanma :
12.07.2023 12:49
Güncelleme :
12.07.2023 12:49


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: