Reklam
Reklam
Bugün
Reklam
SPOR
06 Mart 2023 - 17:07
Güncelleme: 06 Mart 2023 - 17:20

Antalya yardım için koştu

06 Mart 2023 - 17:07
Güncelleme: 06 Mart 2023 - 17:20

“Uluslararası Runtalya Maratonu” bu yıl daha da büyük bir yardımlaşma bilinciyle koşuldu.

TAKİP ETTAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlar ve yakınlarının ihtiyaçları için tüm Türkiye seferberliğe devam ediyor.

Her yıl mart ayının ilk haftasında koşulan Uluslararası Runtalya Maratonu da bu bağlamda büyük bir farkındalık oluşturdu. Runtalya Maratonu’nda Yarı maraton, 10 km ve 10 km takım koşularına bu yıla özel 2 km'lik “1 ADIM 1 HAYAT” koşusunu da ekledi.

AFAD’a veya AFAD koordinasyonunda Afete yönelik bağış ve yardım projeleri yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarına bağış yapan 7'den 70'e her vatandaşın katıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. STK’lardan devlet kurumlarına, SİAD’lardan vakıflara kadar hemen her topluluk depremde zarar gören insanlar için koştu.

Rusya ile uzun süredir savaş halinde olan Ukrayna’nın da unutulmadığı etkinlik alanın da birçok kişi Ukrayna bayrakları ile kuzey ülkesine desteklerini gösterdiler.

 Etkinliğine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir ve birçok kurum yetkilisi de katılım gösterdi.

Biz de bu harika etkinlikten kareleri sizler için derledik.