Reklam
Reklam
Bugün
Reklam
HABER
25 Eylül 2023 - 12:46

Avrupa Filmleri Haftası AKS’de başladı

25 Eylül 2023 - 12:46

Türkiye’de 10 şehirde düzenlenen Avrupa Filmleri Haftası, Ankara, Eskişehir, Trabzon ve İzmir’den sonra, Antalya ile birlikte eş zamanlı olarak Samsun, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne ve Mersin’de de başladı

TAKİP ETTAKİP ET

Programa, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek, Estonya Büyükelçisi Vaino Reinart ve Eşi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üye Murat Totoş, Estonya Fahri Konsolosu İbrahim Ethem Okudur, Film Başrol Oyuncusu Märten Metsaviir, Antalya AB Bilgi Merkezi Koordinatörü İsmail Tuna Aras ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Estonya yapımı Eczacı Melchior filmini gösterimi yapıldı. Gösterimden önce konuşan Estonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu İbrahim Ethem Okudur: ‘’ Sayın büyükelçim, değerli kaymakamımız, değerli protokol davetlilerimiz ve saygıdeğer katılımcılar, şehrimizdeki Avrupa Sinema Haftasında sizleri Estonya yapımı bir filmde bir arada görmekten memnunum. Güçlü bir etkinliği olan sinema sınırları kültürleri aşan duyguları harekete geçiren algılara neden olan değişime ilham veren bir sanat. Bu organizasyondan dolayı Avrupa Birliği üye devletleri Türkiye Büyükelçileri ve AB işbirliği bilgi merkezleri dahil herkese gösterdikleri ilgiden ötürü şükranlarımı sunarım. İyi seyirler dilerim’’ dedi.

1 / 14