Görme engelli bireyler tandem bisiklete erişsin diye koştular
GÖRME engellilerin bisiklete erişimini artırmak için İstanbul Maratonu'nda koşan Eşpedal Derneği gönüllüleri, iyilik için adım attı. Maratonda yer alan Okan Öztürk (32), “İki kıta arasında koşmak çok keyifliydi. Her adım bir pedal, her bağış bir tandem bisiklet olsun" dedi.
Eşpedal Derneği, görme engelli bireylerin bisiklete erişimini artırmak amacıyla 47'nci İstanbul Maratonu'nda 'İyilik Peşinde Koş' kampanyası kapsamında yer aldı. Bu yıl 19 gönüllü sporcu, kıtaları birleştiren parkurda Eşpedal için koştu. Sporculardan dördü 42 kilometre maraton, üçü 15 kilometre ve 12'si halk koşusu kategorilerinde yarıştı. Eşpedal Derneği adına halk koşusuna katılan 12 koşucudan 6'sının görme engelli olduğu maratonda, amaç daha fazla görme engelli bisikletseverin, tanesi 50 bin TL olan tandem bisikletle spora katılabilmesi oldu.
'HER ADIM BİR PEDAL, HER BAĞIŞ BİR TANDEM BİSİKLET'
Toplanan bağışlarla yeni tandem bisikletler temin etmeyi planlayan Eşpedal Derneği, görme engelli bireylerin spor yapma olanaklarını genişletmeyi ve erişilebilir yaşamı güçlendirmeyi hedefliyor. Dernek, bu dayanışmanın toplumda farkındalık yaratarak daha fazla kişinin 'yol arkadaşlığı' kültürüne katılmasını amaçlıyor.
BAĞIŞLAR 17 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK
Eşpedal Derneği adına maratonda koşan Okan Öztürk, “Dünyada eşi olmayan bir maraton organizasyonunda iki kıta arasında koşmak çok keyifliydi. Şanslı azınlıkta yer aldığım için çok mutluyum. Koşu sporunu böyle güzel bir organizasyonda iyilik için yapmak ayrıca mutluluk veriyor. Görme engelli bir sporcu olarak bisiklete Eşpedal Derneği ile geri döndüm. Şimdi benim gibi daha fazla görme engelli bisiklete erişebilsin diye bağış kampanyası yürütüyorum. 2 Kasım'da boğazda mükemmel bir hava ve eğlenceli bir kalabalık vardı. Altunizade'den başlayan koşu Beşiktaş'ta son buldu. Her zaman arabayla geçtiğim bu yolları adımlayarak geçmek harika bir duyguydu. Seneye koşumu maratona taşıyarak daha da anlamlı hale getirebilirim ama şu an ilk hedefim bağış kampanyamı başarıyla tamamlamak. 17 Kasım'a kadar kampanyalar açık kalacak. Her adım bir pedal, her bağış bir tandem bisiklet olsun" dedi.
20 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında süren bağış kampanyasında 297 bağışçının desteğiyle toplam 181 bin TL toplanırken, 17 Kasım'a kadar bağışların devam edeceği açıklandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: