Antalyaspor, tarihinin en güçlü kadrosu ve büyük hedeflerle girdiği yeni sezon öncesi, stadyuma gelen taraftar sayısını, sponsorluk hedeflerini, forma satışını kısacası geliri nasıl arttıracağımızı düşünmek yerine, dedikodu ve ulusal basın yolu ile Antalyaspor gündemi eksen değiştirir hale geldi…
Kırmızı beyazlı takımda son 20 gündür futbol hariç her şeyi konuşup tartışıyoruz.
Kendi kendimize muhalefet yapıyor, kendi yolumuzu kesiyoruz.
Antalyaspor geçtiğimiz sezon, sırf Eto’o ve Beşiktaş dedikodularından dolayı ilk 8 haftayı kayıp geçirdi. Bana göre küme düşüp, sonra yeniden Süper Lig’e çıktı.
Adı hiçbir zaman şaibeye karışmamış, 3Temmuz şike davasında bile ismi geçmeyen bir takım olmanın gururunu yaşamış Antalyaspor’un başarısı konuşturmak yerine, adımız yolsuzlukla yan yana getiriliyor.
İstanbul basını Antalyaspor imajını adeta yerlere serdi.
Samuel Eto’o geçen yıl Beşiktaş şimdi de Fenerbahçe iddiasıyla yine gündemimiz alt üst oldu.
Peki nereden çıktı bu haberler?
İşte bu iddiaların kaynağı…
YORUMCU İŞİN İÇİNDE
Bu iddialar, televizyonda tarafsız yorumlar yaptığına inandığımız yada inanmak istediğimiz Türkiye’nin en önemli eski futbolcularından birisinden çıkıyor.
Neden mi?
Her daim çok iyi bir Fenerbahçeli olduğunu belirten bu yorumcu, golcü arayan ve elinde sakat olan Fernandao’nun haricinde, formsuz Van Persie bulunan Fenerbahçe’nin tam da aradığı golcünün Samuel Eto’o olduğunu düşünüyor. Ve Fenerbahçe’ye Eto’o’yu transfer etmesi önerisinde bulunuyor. İddiaya göre ise futbol yorumcusu bir menajerle birlikte yüksek makamdaki bir kişinin akrabasından bu transfer konusunda yardım istiyor.
O yüksek makamdaki kişinin akrabası aracılığıyla Eto’o’nun, Fenerbahçe’ye transfer olması için Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk’e telefon geliyor. Başkan Öztürk kesinlikle Eto’o’yu satmayacaklarını, Eto’o’nun bu sezonki hedefleri dahilinde takımda kalması gerektiğini belirtiyor. Bunun ardından ise akraba, en yüksek makamdaki kişiyi arayıp, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk’ün Eto’o’yu Fenerbahçe’ye satmaya sıcak bakmadığını ve bu işin olmayacağını söylüyor.
EN HASSAS NOKTA
İşte burada ise en hassas noktaya geliyoruz.
En yüksek makamdaki kişi, Eto’o’nun Fenerbahçe’ye transferi konusunda gerekli talimatı yeniliyor. Bu talimatı ise Başkan Ali Şafak Öztürk, yorumcu aracılığı ile bir kez daha duyuyor. Ve hatta bu yorumcuya Başkan Öztürk, ‘Antalyaspor’u neden karıştırmak istiyorsun’ diyerek de sert tepki gösteriyor.
AÇIKLAMALAR YAPILIYOR
Bu olaylar gelişirken ulusal kanallardan biri Rıza Çalımbay’dan görüş alıyor ve Çalımbay haberi olmadığını açıklıyor. Toplantıda olan Antalyaspor yönetim kurulu da kulübün resmi internet sitesinden Çalımbay gibi Fenerbahçe’nin Samuel Eto’o konusunda Antalyaspor’a herhangi bir teklifinin olmadığı şeklinde açıklama yapıyor.
Bugün Antalyaspor Kulübü her ne kadar satmıyoruz açıklaması yapmış olsa dahi, kamuoyu Eto’o nun akıbeti hususunda merak içinde.
Antalyaspor net bir şekilde öyle bir teklif yok demesine rağmen, duyumlarla yeni dedikodu yayılması olası bir karar değişikli halinde Ali Şafak Öztürk’ün iradesine şerh koymuş olacaktır.
DOLAYLI YÖNDEN TEKLİF VAR
Yani sonuç olarak bu işin çıkış noktasının futbol yorumcusundan kaynaklı olduğu iddia ediliyorken, bu konuda birçok dedikodu yaymak, Antalyaspor’a zarar verir.
Antalyaspor Eto’o’yu ister satar ister satmaz.
Antalyaspor’un menfeatleri için dün hayır derken, bugün evet diyebilir. Bu yine Antalyaspor Başkanı ve yönetim kurulunun kararıdır.
Bu konu ne diğer takım taraftarlarının, ne de İstanbul basınının tartışma konusu olamaz.
İlk gün yapılan Antalyaspor’un teklif yok açıklaması, Eto’o yu satmayız anlamı içermiyordu.
İkinci gün ise kulüp “Antalyaspor’a mal olmuş değerlerimizin başka bir takıma transferinin gerçekleştirilmesi gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.
Evet bu konuda Antalyaspor yönetimi, net bir irade ortaya koymuştur.
İşte Eto’o ve Fenerbahçe iddialarının perde arkası tam da bu şekilde…
Yorumlar
Kalan Karakter: