Hacı Bektaş Veli heykeli törenle açıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Hacı Bektaş Veli'nin hakka yürüyüşünün 750'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Hacı Bektaş Veli heykeli açılış töreninde "Bu sanat eserinin, takip ettiğimiz barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum" dedi
Yayınlanma :
01.07.2021 07:39
Güncelleme :
01.07.2021 07:39


Muratpaşa Belediyesi'nin 2018'de hizmete açtığı Zeytinköy Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'ne, hakka yürüyüşünün 750'nci yıldönümü dolayısıyla yapılan Hacı Bektaş Veli heykelinin açılışı törenle gerçekleştirdi. İhsan Güvercin ve İlke Türkdoğan konseriyle başlayan açılışa Başkan Uysal eşi Ümran Uysal'la birlikte katıldı. Açılışta Hacı Bektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Alevi kültür ve yöre dernekleri başkan ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri yer aldı.
HEP BERABERİZ
Başkan Uysal, Zeytinköy Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nden açıldığı günden bu yana Zeytinköy Anadolu Aleviliği Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği başta olmak üzere bütün derneklerin yararlandığını söyledi. Hacı Bektaş Veli'nin adını taşıyan kültür merkezinde bütün özel günlerde beraber olduklarını kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:
"Bugün yine beraberiz. Tesisin avlusuna yaptığımız, bir elinde aslanı ve ceylanıyla bütün insanlığa ışık tutan, dünyada olup biten kötü şeylerin olup bitmemesi için çaba sarf eden herkesin öğrencisi olduğu, iyilikten, güzellikten, barıştan, kardeşlikten yana herkesin öğrencisi olduğu, dünyada zalimliğe, kötülüğe, zalimlere karşı herkesin öğrencisi olduğu serçeşme Hacı Bektaş Veli hazretlerinin sanatsal imgesini açmak için beraberiz. Bu tesis, sanat eseri, takip ettiğimiz barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın bütün dünyada kabul gören ortak iyilik değerlerinin her zaman galebe çalan,hakim olan, ileride bir yerlerde bütün insanlığın mutabık kalacağına inandığımız temel ilkelerin kalıcılaşmasına, yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum."
UNESCO TARAFINDAN ANMA YILI İLAN EDİLDİ
Hacı Bektaş Belediye Başkanı Altıok, 2021'in UNESCO tarafından Hacı Bektaş Veli'yle birlikte Yunus Emre ve Ahi Evran'ı anma yılı olarak belirlediğini hatırlattı, "Muratpaya Belediye Başkanımız Ümit Uysal'ın bu anlamlı yılda gösterdiği ilgi için çok teşekkür ediyorum" dedi.
DERNEKLERDEN TEŞEKKÜR
Zeytinköy Anadolu Aleviliği Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkan Fatma Hakikat ise kültür merkezi dolayısıyla Başkan Uysal'a mahalle adına çok teşekkür etti. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya da "Bu değeri bize kazandıran Belediye Başkanımız Ümit Uysal'a teşekkür ediyorum" dedi.
SİVAS KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜ
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt Aydın, 2 Temmuz'da Sivas Katliamı'nın 28'inci yıl dönümü anma etkinleri için Sivas'ta olacağını belirterek "Sivas'ta aydınlar, yazarlar, yandı. Gönlü güzel insanlar yandı. Aydınlık karanlığa büründü. İnşallah hak bize bir daha böyle bir gün yaşatmaz" dedi.
Konuşmaların ardından heykel açılışı gerçekleştirildi. Tören, Hüseyin Uğurlu konseriyle sona erdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: