İlk kadın halk otobüsü şoförü direksiyona geçti
BURDUR'da Aysel Gürdal (55), kentin ilk kadın halk otobüsü şoförü olarak direksiyona geçti. Aysel Gürdal, kendisini görenlerin ilk başta çok şaşırdığını belirterek, "Hayalim belediye otobüsü kullanmaktı. Rabbim izin verdi, istedim ve başardım" dedi
Yayınlanma :
21.01.2021 07:37
Güncelleme :
21.01.2021 07:38


Burdur'da 4 çocuk ve 2 torun sahibi Aysel Gürdal, Burdur Belediyesi'ne bağlı halk otobüsünde şoför olarak çalışmaya başladı. Kentin ilk kadın şoförü olan Ayse
l Gürdal, erkek işi olarak görülen otobüs şoförlüğünü kadınların da kolaylıkla yapabileceğini gösterdi.
Eşinin görevi nedeniyle Isparta'da yaşadığını söyleyen Aysel Gürdal, şoförlüğü öğrendiği zamanlarda eşinin kendisine 'öğrenemeyeceksin' dediği zamanlar ağladığını anlattı. Şoförlüğü öğrenme konusunda inatçı, ısrarlı, kararlı ve azimli olduğunu aktaran Aysel Gürdal, 1999 yılında B sınıfı ehliyet aldığını söyledi. Gürdal, "Eşimin teklifiyle 2007 yılında direksiyon öğretmenliği sınavına girdim. Isparta merkezde 6 yıl direksiyon kurslarında ilk kadın direksiyon öğretmeni olarak çalıştım. Hayalim belediye otobüsü kullanmaktı. Büyük arabaları çok seviyorum. Gittim sürücü kursundan ağır vasıta ehliyetimi aldım. SRC belgemi, psikoteknik belgemi aldım. Belediye otobüsü kullanmak istediğimi duyan kızlarım 'Anne delirme, sen nasıl yapacaksın? O erkek işi' dediler. Rabbim izin verdi, istedim ve başardım" dedi.
Isparta'da bir ay halk otobüslerinde çalıştığını daha sonra bir süre Isparta- Burdur arası otobüs şoförlüğü yaptıktan sonra üç yıl Isparta'da Şehir Hastanesi'nde servis şoförlüğü yaptığını anlatan Aysel Gürdal, "Annem hep bana 'gel kızım Burdur'da yaşa' diyordu. Burdur Belediyesi'ne internet üzerinden müracaat ettim. Burdur Belediyesi Halk Otobüsleri'nde Ahmet Bey vasıtası ile şu anda halk otobüsü kullanmaya başladım" diye konuştu.
Direksiyonda kadın şoför görenlerin biraz şaşırdığını kaydeden Aysel Gürdal, "Ben güleryüzle davranınca çok memnun oluyorlar. Sayımızın artmasını diliyorum" dedi.
'AYSEL ABLA GELDİĞİNDE ŞAŞIRDIK'
Halk otobüsü şoförü Arif Sayın, "Aysel abla geldiğinde şaşırdık. Durağımızda ilk defa kadın şoför çalışacak. Çok güzel kullanıyor. Gerçekten tecrübeli. Kadınların yapamayacağı bir şey olmadığını Aysel abla kanıtladı. Başarılar dilerim" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: