Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, sona erdi. 4 Mayıs’tan itibaren Antalya ve Kaleiçi’ne coşku yaşatan Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali; Dolunay Obruk’un, Kaleiçi’nde Jazz Konseri ile sona erdi. Festivalin son gecesinde, Üçkapılar Surönü’ndeki alanı dolduran vatandaşlar, Obruk’un seslendirdiği şarkılarla coştu.
YAŞAYAN ANTİK KENT
Yolun, parkın, temel belediyecilik hizmetlerinin en iyi şekilde yapılması gerektiğine işaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Muratpaşa’nın sanata da spora da ihtiyacı var. Altta kalanın canının çıkmadığı düzene ihtiyaç var. Biz toplamda bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaşayan bir antik kente sahip olmak büyük şans. Kaleiçi, bütün dünyayı davet edebileceğimiz çok özel bir kültür hazinesi” dedi.
UNESCO KÜLTÜR MİRASI
Kültür hazinesi olarak nitelediği Kaleiçi’nde daha festival düzenleyeceklerini belirten Başkan Uysal; “Çok güzel bir festivali geride bıraktık. Daha iyisini, daha güzelini düzenleyeceğiz. Keşke 30 yıldır yapılıyor olsaydı da biz de devam ettirseydik. Kaleiçi’nin dünyadaki tüm antik kentlerle entegre etmek, UNESCO kültür mirası listesine aldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: