Kaş kırsalında yöresel ürünler turizmle buluşuyor
SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde desteklenmeye hak kazanan 'Kaş kırsalında yöresel ürünler turizmle buluşuyor' projeSİ için sözleşme töreni düzenlendi
Yayınlanma :
04.11.2021 11:26
Güncelleme :
04.11.2021 11:26


KIRSALA ÖZGÜ ÜRÜNLER
Ulutaş, Kaş Belediye Başkanlığı sahipliğinde Kaş Kaymakamlığı, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Antalya Orman Dışı Hizmetler Şube Müdürlüğü işbirliğinde planlanan proje kapsamında yürütülecek çalışmalara değinerek, şunları kaydetti:
"Kaş kırsalına özgü Barak Kilimi, Gömbe Tarhanası, Köyre Kasaba Tahini, Margaz Üzümü, Zeytinyağı Sabunu gibi ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi ve bunların kooperatif aracılığıyla satılması, halka temizlik-hijyen eğitimleri verilmesi planlanmaktadır. Bu ürünler için geleneksel ürün işareti alınarak, değer kazandırılacaktır. Yörük kültürüne ait Barak Kiliminin uluslararası standartlarda üretilmesine ve geleneksel ürün işareti alınmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Planlamada, Boğazcık Köyü'nde Barak Kültürünü Yaşatma Merkezi, kök boya atölyesi ve ürün satışı için pazaryeri kurulması da yer almaktadır. Projenin bir diğer ayağında ise kırsal kesimin kalkınmasına destek olabilmek için Yörüklerin Göç Yolu olarak kullandığı alan, eko turizm rotasına dönüştürülecektir. Bunun için Yörük Göç Yollarının onarımı ve sarnıçların dokusuna kavuşturulması için restorasyonu, Yörük kültürüne ait tanıtımları içeren tanıtım malzemeleri üretilmesi ve ürünlerin satışı gibi faaliyetler kararlaştırılmıştır."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: