Kemer'de Milli Ağaçlandırma Günü
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Açılışına sayılı günler kalan Adalet Sarayı bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikimine Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, Orman İşletme Şefi Ali Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkan Ergen, hakim ve savcılar, orman işletme şefliği çalışanları, muhtarlar, STK'larla siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kemer Merkez İlkokulu öğrencisi Mirda Doğan Kavak ve Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu öğrencisi Salih Emin Kandemir orman ve ağaç sevgisiyle ilgili şiir okudu.
Kaymakam Ahmet Solmaz, Kemer Adalet Sarayı'nın yapımında büyük emekleri olan Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı'ya teşekkür ettiğini belirterek, "Kemer, orman yönünden çok zengin bir coğrafyada yer alıyor. Bu güzel coğrafya zarar görmesin diye mesai arkadaşlarımız her zaman gönülden hizmet etmeye devam ediyor. Bu sorumluluk sadece resmi kurumların değil 7'den 70'e herkesin. Herkesin yeşil ve ağaç bilincini topluma kazandırması için çaba sarf etmesi gerekiyor. Kemer Adliye binasında hepimizin anısı olsun diye fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer'de bir adliye sarayı yapmak ve fidan dikerek geleceğe bir nefes olmanın kendisi için unutamayacağı bir anı olarak kalacağını söyledi. Başsavcısı Gamze Almalı, fidan dikim etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen başta Kaymakam Ahmet Solmaz olmak üzere Orman İşletme Şefi Ali Karaca ve diğer paydaşlara teşekkür ettiğini kaydetti.
Orman İşletme Şefi Ali Karaca da yakın zamanda hizmete girecek olan Kemer Adliye binasını yeşille buluşturmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bugün diktiğimiz her fidan adaletin kök saldığı bu binayı hem de geleceğe olan inancımızı simgelemektedir. Ağaç, adalet gibi kökleriyle toprağa, gövdesiyle gökyüzüne uzanır. Gölgesiyle korur, sabrıyla büyür, meyvesiyle yaşatır. Bu fidanlarla geleceğe nefes oluyor, memlekete umut ekiyoruz. Bir fidan bir nefes, bir nefes bir yaşam, bir yaşam geleceğe bırakılan en güzle mirastır. Bu anlamlı etkinlikte herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakam Solmaz, Belediye Başkanı Topaloğlu, Başsavcı Almalı ve diğer protokol üyeleri adliye binası bahçesinde fidan dikti. Protokol üyelerine öğrencilerin de eşlik ettiği etkinlikte dikilen fidanlar birlikte sulandı. Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: