Kepez-Santral Projesi'nde 3. anahtar teslim töreni yapıldı
Antalya Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 3. Anahtar Teslim töreni gerçekleşti. D Parselde yer alan üç yüz altmış daire daha hak sahiplerine teslim edildi. Uzun süre sonra evlerine kavuşan hak sahipleri duygu dolu anlar yaşadı
Yayınlanma :
09.09.2022 14:53
Güncelleme :
09.09.2022 14:54


"Krize rağmen proje tüm hızıyla devam ediyor"
Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'ni çok zorlu süreçler içinden geçerek sürdürdüklerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, yeni evlerine kavuşan vatandaşları tebrik etti. Oğuz, "Normal şartlarda geçmiş dönem tarafından yüzde 100 oranında tamamlanması gerekirken, 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatların durduğunu gördük. Başkanımızın önderliğinde pandemi süreci, ekonomik kriz gibi olumsuz gelişmelerle başa çıkarak, bu süreçlere ulaştık. Bugün D Parsel'de hak sahiplerine ait üç yüz altmış dairenin anahtarlarını teslim ettik. İnşaat sektörünü etkileyen ekonomik kriz devam ediyor. Bunlara rağmen buradaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl da tüm inşaatların bitmesi ön görülüyor" dedi.
2 bin yirmi dört konut tamamlandı
Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde yaklaşık 2 bin 424 konutun tamamlandığını ifade eden ANTEPE Genel Müdürü İsmail Erdoğmuş, "Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde doksan üç blok 6 bin 417 konut bulunmakta. Büyükşehir Belediye Meclisimizin son aldığı kararla birlikte yüklenici firma Suryapı'ya 30 Haziran 2023 tarihine kadar konutların tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi kararı çıktı. Bu gün anahtarlarını teslim edeceğimiz 360 adet konutla beraber 2 bin 424 konut tamamlanmış olacak. Şu andaki ilerleme seviyesi yüzde 79,39'a tekabül etmektedir" diye konuştu.
Gözyaşlarını tutamadılar
Dairesinin anahtarını aldığında duygu dolu anlar yaşayan ve göz yaşlarını tutamayan hak sahibi Hatice Yılmaz, Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür ederek, "Dairemiz beklentimizin üzerinde. Çok beğendik. Çok sevinçliyiz" dedi.
Hatice Yılmaz'ın eşi Hüseyin Yılmaz ise, "İnşaat 6 yıl sürdü. Bu süre boyunca Başkanımız Muhittin Böcek maddi manevi bizlerden desteğini hiç esirgemedi. Bugün sevinç ve mutluluk göz yaşı döküyoruz. Evimiz çok güzel olmuş" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: