Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara'da şehit cenazesinde kendisine yönelik yapılan yumurtalı saldırıya Antalya'da cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Şehitlere saygısızlık en yük terör eylemidir. CHP'yi terörle bir göstermek isteyenler alçak, namussuz ve şerefsizdir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da bu sabah başlayan 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısında dün Ankara'daki şehit cenazsinde yaşanan yumurtalı saldırı olayına sert tepki gösterdi. Toplantının açılışında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Kocatepe'de iki şehit için düzenlenen cenaze törenine katıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Namazımızı kılar, duamızı yapar, helalliğimizi veririz. Fırsat buldukça şehit evlerine ziyaret eder aileleriyle konuşuruz, dertlerini dinleriz. Dün cenaze törenine katıldım. Bir kişi önce, 'Sizin şehit cenazesinde ne işiniz var' diye soru sordu. Arkasından protestolar gelmeye başladı. Evlerini ziyaret ettiğim şehit aileleri siz meclistesiniz neden bu terörü bitirmiyor sunuz diye soruyorlar. Her evde bu soru soruldu. Acı onların acısı, acı onların ocağına düşüyor. Ama dün farklı bir tablo vardı. Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Altını çiziyorum. Şehit cenazesine ceplerine yumurta koyup geliyorlar. Niçin şehidin cenazesini kılmak için değil, şehidi istismar etmek için geliyorlar ve yumurta atıyorlar. Şehitlere saygısızlık en yük terör eylemidir. Bütün Ankara’daki savcılara açık ve net çağrıda bulunuyorum. Bu teröristleri yakalamak ey savcı senin görevindir. Ey emniyet senin görevindir. Bu alçaklara hesabını sormak zorundasınız” dedi.
CHP’nin terörle bağlantısı bulunduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bunu halkın kafasına yerleştirmek istiyorlar. Grupta söyledim, şimdi Antalya’dan söylüyorum CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya böyle bir çaba içinde olanla açık ve net söylüyorum, namussuz insanlardır, alçak insanlardır, şerefsiz insanlardır. Böyle bir şerefsizliği yapıyorlar. CHP çağdaş uygarlık için mücadele eden, hiç kimseyi düşüncesinden dolayı suçlamayan, hiç kimsenin inancına dokunmayan partidir. Hayatımın her döneminde mücadele yaptım. Sanıyorlar ki iki yumurta atacağız, Kılıçdaroğlu bir daha gelmeyecek. İnadına geleceğim, inadına. Şehide, ibadete,ibadet yerine de saygısızlık yaptılar. Böyle bir saygısızlık ilk kez oluyor. Bir de bunlar sözde müslüman geçiniyorlar. Sizin yakından uzaktan müslümanlıkla hiçbir ilginiz yok. Şehidine saygı duymayan insan, müslüman olamaz, insan da olamaz. Bunların birer piyon olduğunu biliyorum. Arkasındaki alçaklara sesleniyorum, neden fareler gribi karanlıklara gizleniyorsunuz. Neden erkekçe adam gibi karşıma çıkmıyorsunuz, birer birer de değil istiyorsanız topunuz da gelin. Böyle bir rezalet olabilir mi? Saklanacaksın piyon kullanacaksın.”
KILIÇDAROĞLU’NDAN ANTALYA’DA SAVCILARA ÇAĞRI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara'da şehit cenazesinde kendisine yönelik yapılan yumurtalı saldırıya Antalya'da cevap verdi.
Yayınlanma :
21.05.2016 09:11
Güncelleme :
21.05.2016 09:11


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: