MATSO kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ahmet Boztaş, Manavgat ekonomisine değinerek ilçedeki gayrimenkul sahiplerinin işyeri kiralarını döviz yerine TL'ye dönüştürmesi çağrısında bulunarak 2014 rakamlarına bağlanması gerektiğini söyledi.
Manavgat ekonomisinde en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu aktaran Boztaş, turizmde yaşanan düşüşler nedeniyle ilçe tüccar ve esnafının büyük kısmının sıkıntılı bir sezon geçirdiğini vurguladı. İlçe ekonomisinin başat sektörünün turizm olması nedeniyle sıkıntılı olan ilçe tüccar ve esnafının döviz kurlarındaki dalgalanmayla daha zor duruma düştüğünü kaydeden Boztaş, "Uçak kriziyle birlikte başlayan ve 2 yıldır devam eden turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sıkıntılı dönem yaşanıyor. Turizmdeki düşüşe bir de dövizdeki hareketlilik eklenince sıkıntılı olan tüccar ve esnafımız daha da zor duruma düştü. 2014 yılında dolar kuru 2.83 iken şu anda 3.94 civarında seyrediyor. 2014 yılında Euro 3.92 seviyelerinde iken 4.67 seviyelerinde seyrediyor. İlçemizdeki gayrimenkul sahiplerinin tüccar ve esnafımızın kiralarını 2014 yılı döviz kuruna sabitleyerek döviz yerine TL'ye dönüştürmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Halkımızın dövizlerini TL'ye dönüştürmesiyle, TL'miz yabancı paralar karşısında yeniden değer kazanmaya başlayacaktır. TL'yi korumakla vatanı korumak eş değerdir. TL'nin gücü yaklaşık 80 milyon insanımızın alın teridir. TL güçlüdür, ülke olarak daha da güçlü olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz."
'Kiraları TL'ye çevirin' çağrısı
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş işyeri kiralarının döviz yerine TL'ye dönüştürülmesi çağrısında bulundu.
Yayınlanma :
30.11.2017 08:02
Güncelleme :
30.11.2017 08:24


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: